İstanbul'da sel kâbusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dün akşam saatlerinde etkisini artıran yağmur, İstanbul'un çeşitli yerlerinde su baskınlarına neden oldu. Sel suları evlerin birinci katlarına kadar ulaştı. Çok sayıda ev ve işyeri zarar gördü. Araçlarında mahsur kalan sürücüler canlarını zor kurtardı

Haluk Atalay

Aylardır kuraklık tehdidiyle yaşayan İstanbul, akşam saatlerinden itibaren etkisini artıran yağmura teslim oldu. Çok sayıda ev ve işyeri sular altında kaldı, oluşan göletlere giren otomobillerdeki sürücüler canlarını güçlükle kurtardı. Vatandaş, yetersiz kalan itfaiyeye tepki gösterdi.

Özellikle Avrupa yakasında etkili olan yağış sebebiyle Gaziosmanpaşa, Esenler ve Bağcılar başta olmak üzere birçok ilçede su baskınları yaşandı.

Gaziosmanpaşa'da Küçükköy, Karadeniz Mahallesi ve Yıldıztabya, Esenler'de Çinçin Deresi ve Eyüp'te Alibeyköy ile Bağcılar ilçesinde çok sayıda ev ve işyerini su bastı. İtfaiye ekiplerine, özellikle binaların bodrum katlarında mahsur kalanlar olduğuna yönelik çok sayıda ihbarda bulunuldu. Bazı semtlerde ise göletlere giren otomobillerde mahsur kalan sürücüler pencerelerden çıkarak canlarını kurtardı.

Bugün de devam edecek

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, yağışın bugün öğleden sonra Anadolu yakasında süreceğini bildirdi. Yıldırım, metre kareye Kâğıthane'de 93, Beykoz'da 45, Sarıyer'de 40, Pendik'te 36, Terkos'ta 31, Hadımköy'de 25, Kartal'da 15 ve Bakırköy ile Samandıra'da 6 kilogram yağış düştüğünü kaydetti.

3 saatte 105 kilo yağış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan açıklamada, ekim ayı ortalama yağış miktarının 70 kg olarak kayıtlara geçildiği hatırlatılarak, İstanbul'a dün ise 3 saatte 105 kg rekor yağış düştüğü vurgulandı.

Köprülerde trafik sıkışıklığı yaşandı

İstanbul'da dün sabahtan itibaren yağan yağmur nedeniyle birçok trafik kazası meydana geldi, bu kazalarda 30'un üzerinde kişi yaralandı. Vatan Caddesi'nde İETT otobüsünün de karıştığı zincirleme trafik kazasında 11 kişi yaralandı. Ana güzergâhlarla kazalar ve kayganlaşan zemin trafik akışını olumsuz etkiledi. Kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve bağlantı yollarında trafik kilitlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber