Bugün karantinaya alınan yerleşim yerleri

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bugün de yeni yerleşim yerleri karantinaya alındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2020 18:43, Son Güncelleme : 30 Nisan 2020 22:17
Bugün karantinaya alınan yerleşim yerleri

KAYSERİ

Kayseri'de 7 ev karantinaya alındı

Kayseri'nin merkez Kocasinan ilçesinde 7 evde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina uygulaması başlatıldı.

İl Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs salgınının kontrolü amacıyla kırsal Yemliha Mahallesi'ndeki 7 müstakil evde 14 gün karantina uygulanmasını kararlaştırdı.

Evlerde yaşayan vatandaşların ihtiyaçları ilgili kurumlarca karşılanacak.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de karantinaya alınan evlerin çevresinde önlem aldı.

GİRESUN

Giresun'da köyde bir mevki karantinaya alındı

Giresun'un Güce ilçesi İlit köyü Kıran mevkisi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, koronavirüs salgınının kontrolü amacıyla Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 27 ve 72. maddeleri kapsamında Kıran mevkisinde, bugün 17.00'den itibaren 14 gün süreyle karantina tedbiri uygulamasına karar verildiği belirtildi.

Bölgeye giriş ve çıkışların 14 gün yasaklandığı bildirilen açıklamada, bu süreçte vatandaşların ihtiyaçlarının Vefa Sosyal Destek gruplarınca karşılanacağı kaydedildi.

Açıklamada, karantina tedbirlerine uymayanlar hakkında 1593 sayılı Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282 ve 284. maddeleri gereğince yasal işlem yapılacağı ifade edildi.

Öte yandan, bölgede yaklaşık 50 hanenin bulunduğu öğrenildi.

ADIYAMAN

Besni'de 1 köy karantinaya alındı

Adıyaman'ın Besni ilçesine bağlı Uzunkuyu köyünde 2 kişide korona virüs (Covid-19) bulgusuna rastlanmasının ardından karantinaya alındı.

Gaziantep'te bir tekstil firmasında çalışan Uzunkuyu nüfusuna kayıtlı Ferhat B. (38) İsimli şahıs ailesi ile birlikte köye gelerek bağ bahçe işlerini yapmak için köyde ikamet etmeye başladı. Gaziantep'teki tekstil fabrikasında çalışan bazı arkadaşlarında korona virüsü görülmesi üzerine kendisi ve ailesi Besni Devlet Hastanesi'ne başvurarak test yaptırdı. Yapılan ilk test sonuçlarında anne ve oğlunun test sonuçları negatif çıktı.

Daha sonrasında annesinin rahatsızlığı sonucu yeniden hastaneye gelen Ferhat B. ve annesinin yapılan muayenelerinde tomografi sonuçları ve kan testlerinde korona virüs bulgusuna rastlandı. Besni Devlet Hastanede tedavileri başlanılan anne ve oğlun Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Adı geçen şahısların köyde çok sayıda kişiyle temas ettikleri öğrenildi. Yaşanan bu gelişmeler üzerine toplanan İlçe Hıfzısıhha Kurulu Uzunkuyu köyünün karantinaya alınması kararını aldı. Köy 14 gün süre ile karantinaya alınarak giriş ve çıkışlara kapatıldı.

MUŞ

Muş'ta bir köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, Kovid-19 tedbirlerinin uygulanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, merkeze bağlı Boyuncuk köyünün, Kovid-19 pozitif vakası çıkması ve köy içi temasın yoğun olduğunun belirlenmesi üzerine, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 14 gün karantinaya alındığı bildirildi.

Muş'ta bir belde ve sokak için yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina kararı alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, Kovid-19 tedbirlerinin uygulanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, merkeze bağlı Şehit Yücel Kurtoğlu Mahallesi'ndeki 404. sokak ile Sungu beldesinin, Kovid-19 pozitif vakası çıkması ve belde içi temasın yoğun olduğunun belirlenmesi üzerine, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 14 gün karantinaya alındığı bildirildi.

BATMAN

Batman'ın Sason ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir adreste karantina uygulandığı bildirildi.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince ilçe merkezindeki Orta Mahallesi'nde bulunan bir adreste karantina uygulamasının başlatıldığı belirtildi.

Gerekli tüm sağlık ve güvenlik tedbirlerinin alındığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Tüm vatandaşlarımızın kendi ikametgahlarında kalmaları, çok zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları, ilçemize ve köylerimize dışarıdan gelen herkesin ikamet ettiği yerdeki kişilerle beraber 14 gün boyunca evlerinden çıkmamaları ve misafir kabul etmemeleri, hem kendi hem de toplum sağlığı açısından hayati derecede önemlidir. Bu konuya riayet edilip edilmediği muhtarlarımız ve kolluk birimlerimiz tarafından denetlenecektir. Riayet etmeyen kişilerin zorunlu karantina altına alınacağı kamuoyuna saygıyla duyurulur."

25 Nisan'da Orta Mahalledeki iki adreste daha karantina uygulaması başlatılmıştı.

SİİRT

Siirt'in Şirvan ilçesinde 2 köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, ilçeye bağlı Ormanbağı ve Karaca köylerinde Kovid-19 testi pozitif çıkan vaka ve bunların bazı kişilerle teması olduğunun tespit edildiği belirtildi.

İlçe Hıfzıssıhha Kurulunun her iki köye 14 gün giriş ve çıkışların yasaklanmasına ve buralarda karantina uygulanmasına karar verdiği aktarılan açıklamada, köylerdeki vatandaşların sağlık başta olmak üzere tüm ihtiyaçları için her türlü tedbirin alındığı kaydedildi.

MALATYA

Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Kurucuova Mahallesi'nde yeni vakaya rastlanmaması nedeniyle karantina kaldırıldı.

Doğanşehir ilçesine bağlı Kurucuova Mahallesi'nde korona virüs salgını nedeniyle 16 Nisan 2020 tarihinde alınan karantina kararı 30 Nisan 2020 tarihi itibariyle sona erdirildi. Karantina kararı ile ilgili olarak Valilik'ten yapılan açıklamada, "Doğanşehir ilçesi Kurucuova Mahallesi'nde korona virüs salgını nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla 16 Nisan 2020 tarihinde alınan karantina kararının, yapılan sağlık taraması neticesinde mahallede yeni vakaya rastlanmaması nedeniyle 30 Nisan 2020 tarihi itibarıyla kaldırılmasına karar verilmiştir" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber