Türk Telekom bu sabah saat 08.00'den itibaren grev yapacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2007 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekom ile Haber-iş Sendikası yetkilileri arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı.

Haber-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Akcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün öğle saatlerinde başlayarak gece geç saatlere kadar devam eden görüşmeler sonucunda anlaşmaya varılamadığını bildirdi. Akcan, kapsam, ücret ve çalışma saatleri konularında 21 asıl, 5 geçici madde olmak üzere toplam 26 maddede anlaşmanın sağlanamadığını kaydetti.

Akcan, sabah saat 08.00 itibarıyla Türk Telekom Ankara İl Müdürlüğü önünde greve başlayacaklarını bildirdi.

Konuyu masa başında sonuca vardırmak istediklerini, tabanın karşı çıkacağını bilerek en son tekliflerini de aşağıya çektiklerini ifade eden Akcan, görüşme masasında 2007 yılı için yüzde 10, 2008 yılı için ise 1. ve 2. 6 aylık dönemlerde yüzde 4 4 ücret zammı istediklerini belirtti. Son tekliflerinde ikramiye gün sayısını 116 güne indirdiklerini de söyleyen Akcan, görüşmelerin ücret dengesizliğinin giderilmesi noktasında tıkandığını kaydetti.

Bunun üzerine tekliflerinin tamamını geri çektiklerini belirten Akcan, ''Şu anda sürecin başında verdiğimiz teklif geçerli. Grev süresince görüşmeler devam edecek'' diye konuştu.

Grev süresince ne tür aksaklıkların yaşanabileceğinin sorulması üzerine Akcan, ''20 bin üyemiz şebekelerde çalışıyor, artık bunlar çalışmayacak. Dolayısıyla oluşabilecek arızaları onarılmayacak. Grev süresinin uzaması halinde bu tür sıkıntılar artarak devam edecek'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber