Hükümet memur zammını son güne bıraktı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 16 Ekim 2007 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlar Kurulu'ndan memuru sevindirecek 'zam' kararı çıkmadı. 2008 bütçesini bağlamaya çalışan hükümetin, personel giderlerini de düşük tutmak amacıyla önceden önerilen yüzde 2+2 oranındaki artışın üzerine çıkmayacağı belirtiliyor

Hükümet, 2008 yılında memura vereceği zammı bir türlü belirleyemedi. Anayasa gereği, Çarşamba günü TBMM'ye gönderilmesi gereken 2008 yılı bütçesini bir türlü bağlayamayan hükümet, memur maaş artışını da son güne bıraktı. Dünkü Bakanlar Kurulu toplantısında da bir sonuç çıkmadığı için hükümet, maaş zamlarıyla ilgili ' son dakika kararı' almış olacak.

Gider kalemleri kısılıyor

Hükümet 2007 yılı bütçesinde yaşanan bozulmaya formül ararken, bir yandan da 2008 yılı bütçesini bağlamaya çalışıyor. Bu kapsamda 2008 yılı bütçesinde azalan bütçe gelirlerine karşılık gider kalemlerinin de düşük tutulduğu öğrenildi. Buna göre özellikle yatırım giderlerinin 2007 yılı rakamıyla aynı düzeyde tutulacağı, artış öngörülmeyeceği belirtildi. Personel giderlerinin de düşük tutulması amacıyla önceden öngörülen yüzde 2+2 oranındaki artışın üzerine çıkılamayacağı belirtiliyor.

Öte yandan hükümetle toplu görüşmeleri yürüten Kamu-Sen'in, kararın gecikmesinden yararlanarak, Başbakan Tayyip Erdoğan'la bizzat görüşmeye çalıştığı öğrenildi. Toplu görüşme masasından anlaşmazlıkla kalkan Kamu-Sen, taleplerinin Başbakan Erdoğan'a 'tam olarak ve doğru şekilde' anlatılamadığını düşünüyor. Ancak iç ve dış gündemin yoğunluğu nedeniyle bir türlü Başbakan Erdoğan ile görüşme sağlanamadığı belirtildi.

Hükümetin ilk teklifi 2+2

Hükümet Sözcüsü Cemil Çicek, dünkü Bakanlar Kurulu'nun ardından memur zammıyla ilgili bir açıklama yapmadı. Yaklaşık 2 milyon memuru ilgilendiren zam için taraflar 15 Ağustos'ta masaya oturmuş, farklı talepler nedeniyle taraflar anlaşamamıştı. Hükümet, memura iki teklif sunmuştu. İlk teklifte hükümet yüzde 2+2 zam, enflasyon farkı, 25+25 YTL denge tazminatı, ikinci teklifte ise yüzde 2+2 zam, enflasyon farkı, 20+20 YTL denge tazminatı, herkese 10 YTL taban aylığı önermişti. Memurlar ise yüzde 2+2 zam, 20+20 denge tazminatı, 30+30 taban aylığı ve 10 YTL sendika aidatı teklif etmişti. Uzlaştırma Kurulu ise yüzde 2+2 zam, 10+10 taban aylığı, 30+30 denge tazminatı ve yüzde 1 refah payı yapılmasını önermişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber