6 ay maaşını çekmeyince, 'Ölmüştür' diye maaşı kesildi

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 16 Ekim 2007 08:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ölmüştür diye maaşı kesildi

Birikim yapmak için 6 aydır dokunmadığı maaşını çekmek için bankaya giden işçi emeklisi Yaşar Ünalsoy SGK'dan kaydının silindiğini ve öldüğünü öğrendi. Başvurmadık yer bırakmadı ama bir sonuç alamadı.

Yılbaşında Sosyal Güvenlik Kurumu'na dahil edilen SSK'da Aziz Nesin hikayelerini andıran bir olay yaşandı. 10 yıl önce TÜLOMSAŞ Eskişehir fabrikasından emekliye ayrılan 60 yaşındaki Yaşar Ünalsoy, birikim yapmak amacıyla, yılbaşından Temmuz ayına kadar 2007 yılı maaşını çekmedi. 6 aylık maaşının biriktiğini düşünen Ünalsoy, maaşını çekmek için Ziraat Bankası Eskişehir Porsuk Şubesi'ne gittiğinde büyük bir sürprizle karşılaştı.

SGK MAAŞI GERİ ALDI

Hesabındaki tüm birikiminin çekildiğini gören Ünalsoy, banka yetkilisinin, "SGK'da sizin kaydınız bulunmuyor, ölmüşsünüz" demesi üzerine ikinci bir şok yaşadı. Yaşar Ünalsoy, sorunun giderilmesi için 17 Ağustos'ta SGK'ya gönderdiği dilekçeye yanıt alamayınca yeniden bankaya giderek yetkiliden maaş kartının hesap dökümünü istedi. Ünalsoy, hesap dökümünde 2007 Ocak ile 2007 Haziran aylarına ait 5 bin 956 YTL değerindeki maaşının 10 Temmuz'da SGK tarafından kurum hesabına devrinin yapıldığını gördü.

?SADECE 6 AY ÇEKMEDİM'

Bunun üzerine 29 Ağustos'ta devredilen maaşının yeniden hesabına aktarılmasını istediği dilekçeyi, hesap dökümünü ve nüfus kayıt örneğini yeniden SGK'ya gönderen Ünalsoy, iki aydır hiçbir cevap alamadığını söyledi. Ünalsoy, "Bankadaki görevli, hesabımda 6 ay hareketlilik olmadığı gerekçesiyle 6 bin YTL'ye yakın birikimimin SGK'ya aktarıldığını söyledi. Maaş kartımda, 'herhangi bir aya ait aylığını 5 yıl içinde almayanların o aya ait aylığı ödenmez' yazıyor. Ben sadece 6 ay paramı çekmedim. Ama yine de paramı geri almışlar" dedi.

?İLAÇLARIMIZI DA ALAMIYORUZ'

Ünalsoy, 10 Temmuz'da parasının SGK'ya aktarılmasının ardından Temmuz ve Ağustos aylarına ait maaşlarını aldığını ancak Eylül maaşının yine kayıplara karıştığını açıkladı. Kurumdaki görevlilerin soruna önem vermediğini ifade eden Ünalsoy, sağlık karnesini de SGK'da kaydı bulunmadığı gerekçesiyle kullanamadığını dile getirdi. Ünalsoy, "Giden paradan daha önemli sağlığımız var. Ben şeker hastasıyım eşim ise tansiyon hastası. İlaçlarımızı alamıyoruz. Ölüme terk edildik" diye isyan etti.

İrfan DUMLU/İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber