"Oflu İsmail" çetesine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2 polis memuru serbest bırakıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2007 17:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da geçen ay düzenlenen ''Çetele'' adlı operasyonun ardından 2 polis gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, operasyonda yakalanan bazı kişilere önceden yardım ettikleri ve ilişkileri olduğu yönündeki iddiaya ilişkin bir komiser yardımcısı ile bir polis memuru, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince gözaltına alındı.

Bu polislerin, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiği öğrenildi.

İstanbul'da düzenlenen ve ''Çetele'' adı verilen operasyonda 34 kişi gözaltına alınmıştı. Adliyeye sevk edilen bu kişilerden ''Oflu İsmail'' olarak tanınan İsmail Hacısüleymanoğlu ile bir avukat ve bir kadının da aralarında bulunduğu 17'si tutuklanmıştı.


"Oflu İsmail" çetesine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2 polis memuru serbest bırakıldı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, "Oflu İsmail" olarak bilinen İsmail Hacısüleymanoğlu ile adamlarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına aldığı 2 polis memuru serbest bırakıldı.

Kamuoyunda "Oflu İsmail" olarak tanınan İsmail Hacısüleymanoğlu ile adamlarına yönelik yapılan operasyonun soruşturması genişletiliyor. Soruşturma kapsamında 2 gün önce ifadesine başvurulan 5 polis, serbest bırakılmıştı. Sabaha karşı yapılan yeni operasyonda; Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli komiser yardımcısı M. B. ve K. Y. isimli polis memuru gözaltına alındı. Bu kişilerin çeteyle yaptığı telefon görüşmelerinin dinlenildiği öğrenildi. Gözaltına alınan polislerin Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ifadelerinin alındığı belirtilirken, soruşturmayla ilgili gözaltıların da artacağı tahmin ediliyor.

Gözaltına alınan iki polis memuru, İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. İfadeleri alınan polis memurları serbest bırakıldı.

Öte yandan, aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye getirilen Ömer Ö. isimli şahıs ise, nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber