Yeni Düzenlemeler

Haber Giriş : 14 Mayıs 2003 23:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yeni Düzenlemeler

Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, gazetecilerle yaptığı görüşmede kamu personel sistemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Re'sen emeklilik, gerçekleşmiş enflasyona göre memura zam verilmesi, KPSS Sınavının her yıl yapılması ve sınavı kazananların mutlaka yerleştirilmesi esasına bağlı değişiklerin yapılması konularını içeren bu açıklamalar hakkındaki ayrıntı için tıklayın.

IMF İLE GÖRÜŞMELER

IMF üst düzey yöneticileri ile Pazartesi günü başlayacak görüşmelerin iki önemli gündem maddesi olduğunu da ifade eden Şahin, bu iki maddenin, 2003'de memur ve işçilere yapılacak zam ile atıl istihdam olduğunu kaydetti. Şahin, 57. hükümet döneminde IMF'ye geçmiş enflasyona göre değil, hedeflenen enflasyona göre çalışanlara zam yapılması sözü verildiğini anımsatarak, ''Biz çalışanlara emeklerinin karşılığını vermeyi taahhüt ediyoruz, ancak devlette devamlılık esası da vardır, devletin verdiği sözleri unutmuyoruz fakat olayın sosyal hukuk devleti açısından değerlendirilmesi gerektiğini de hatırlatıyoruz'' diye konuştu.
''IMF istese de istemese de kamuda rahatlamayı meydana getirmek için emekliliği gelenleri emekli etmeyi düşünüyoruz'' diyen Şahin, bu konuda kesin bir karar vermediklerini ifade etti. Şahin, ''Ancak şunu düşünüyoruz, emekliliği gelenlerin bir kısmı emekli edilirse gençlere yol açılır'' dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Şahin, iş güvencesi yasasının Mart ayında yürürlüğe gireceğini hatırlattı. Bu yürürlük tarihini ileriye atmak gibi bir düşüncelerinin olmadığını kaydeden Şahin, ''Fakat bu yasayı yeniden düzenleyeceğiz. İş yasası tüm kesimlerin görüşleri alındıktan sonra biran önce çıkarılacak'' dedi.

KPSS'ye İlişkin Çok Önemli Açıklama
Kamuya memur alımı sınav sisteminin değiştirileceğini belirten Şahin, ÖSYM başkanı Prof. Dr. Fethi Toker ile Pazartesi günü görüşeceklerini ve kendisinden uygulamadaki aksaklıklar konusunda bilgi alacaklarını söyledi. Şahin, bu sınavda amaçladıkları yeni uygulama esaslarını şöyle sıraladı:
''-Memur alımı için her yıl sınav yapılacak,
-Devletin personel ihtiyacı belirlenecek, bu sınavda ihtiyaç kadar kişi başarılı ve sınavı kazanmış sayılacak,
-İsteyen istediği kadar bu sınavlara girme hakkına sahip olabilecek
-Sınava girip kazananlar mutlaka yerleştirilecek, kimse gereksiz yere umutlandırılmayacak.''
Şahin, önceki sınavı kazananların haklarının 2004'e kadar geçerli olacağını ifade ederek onlara ilişkin de bir düzenleme yapacaklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber