Enerji Bakanlığı'nda yolsuzluk operasyonu... Bürokratlar gözaltında

Haber Giriş : 19 Ekim 2007 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Enerji Bakanlığı'nda Maden İşleri Genel Müdürlüğü'nde başlatılan yolsuzluk operasyonunda 7'si bürokrat 23'ü işadamı olmak üzere toplam 30 kişi için gözaltı emri verildi. Sabah saatlerinde Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan operasyonda 7'si bürokrat 20'si işadamı toplam 27 kişinin halen gözaltında olduğu öğrenildi.

ANKARA(ANKA)- Enerji Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü'nde başlatılan yolsuzluk operasyonunda 7'si bürokrat 23'ü işadamı olmak üzere toplam 30 kişi için gözaltı emri verildi. Sabah saatlerinde Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan operasyonda 7'si bürokrat 20'si işadamı toplam 27 kişinin halen gözaltında olduğu öğrenildi.

Bir süre önce Enerji Bakanlığı'nda yolsuzluk iddialarının gündeme gelmesi üzerine Bakan Hilmi Güler tarafından görevlendirilen Teftiş Kurulu inceleme başlatmıştı. İhale ve işlemlerde yapılan incelemede usulsüzlükler belirlendi. Bu gerekçeyle bazı genel müdür yardımcıları, daire başkanları ve şube müdürlerininde bulunduğu bazı bürokratlar görevden alındı. Bunun ardından Teftiş Kurulu tarafından hazırlanan dosya dün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletildi.

Hazırlanan dosyada isimleri bulunan 7 bürokrat ve Enerji Bakanlığı ile iş yapan 23 işadamı bugün sabah saatlerin itibaren Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın emriyle gözaltına alınmaya başladı. İlk etapta 20 kişi gözaltına alınırken, gözaltı emri verilen diğer kişilerin de alınmasına devam edildiği, şu aşamada gözaltında bulunan kişi sayının 27 olduğu bildirildi.

Operasyona ilişkin bilgi veren emniyet yetkilileri, çalışmaların başta BOTAŞ olmak üzere ve Enerji Bakanlığı'na bağlı diğer kurumlara da sıçrayabileceğini ifade etti.

Bu arada bu gelişmeler öncesi Maden İşleri Genel Müdürü Hilmi Özbeden, emekliliğine 4 yıl kalmış olmasına rağmen görevinden istifa etmiş, Enerji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Bekir Aksoy, uzun süreli izne ayrılmıştı.


Enerji Bakanlığı'nda başlatılan yolsuzluk operasyonuyla ilgili olarak Ankara Emniyeti, gözaltındaki kişiler için savcılıktan üç günlük ek gözaltı süresi aldı.

Enerji Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü'nde başlatılan yolsuzluk operasyonunda 7'si bürokrat 23'ü işadamı olmak üzere toplam 30 kişi için gözaltı emri verilmiş, sabah saatlerinde başlatılan operasyonda 7'si bürokrat 20'si işadamı toplam 27 kişinin gözaltına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber