Otobüsü olmayan öğretmene ?otobüs cezası'

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Ekim 2007 22:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Burdur Belediyesi, otogardan para ödemeden çıkan bir yolcu otobüsü hakkında tuttuğu ceza tutanağını, Zonguldak'ta oturan öğretmen 40 yaşındaki Bekir Tekin'e gönderdi. Tutanağın belediye encümeninde onaylanması halinde 146 YTL ceza ödemek zorunda kalacağını belirten Bekir Tekin, ?Hayatımda ne Burdur'a gittim, ne de otobüs sahibi oldum? dedi.

Burdur Belediyesi, 10 ay önce Burdur Otogarı'ndan para ödemeden çıkan Metro Turizme ait bir yolcu otobüsü hakkında ceza tutanağı tuttu. Belediye, tutanağı Zonguldak Anadolu Öğretmen Lisesi Müdür Yardımcısı Bekir Tekin'e gönderdi. Meslek Bilgileri öğretmeni Tekin, otobüsle otogardan çıkarken para ödemediğinin belirtildiği tutanağı okuyunca şaşkına döndü. Burdur'a gitmediğini, otobüsünün de olmadığını söyleyen Tekin şöyle konuştu:

?Belediye, Burdur Otogarı'ndan otobüsümle para ödemeden çıktığım gerekçesiyle tutanak tutmuş. Tutanak encümende onaylandığı taktirde 146 YTL para ödemem gerekiyor. Hayatımda hiç otobüsüm olmadı. Burdur'a da hiç gitmedim. Belediyeye 2 kez faks çekerek durumu bildirdim. Ancak bir bilgi alamadım. Telefonla aradığımda ise, ?Bu kararı belediye encümenine sokacağız. Encümen karar verecek. Sonra bu cezayı ödeyeceksiniz? dediler. Eğer ceza gelirse yatırıp, belediyeyi mahkemeye vermeyi düşünüyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber