SSK'da, sancılı bürokrasi

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 21 Ekim 2007 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK, bir gözü görmeyen, eli-ayağı tutmayan, belini doğrultamayan 72 yaşındaki Güzel Dede'yi "Çalışma gücünü kaybetmemiştir" raporuyla işe geri çağırıyor.

Kırşehir'de yaşlı bir adamın başına gelenler, bürokrasinin Türkiye'de nasıl işlediğini gözler önüne serdi. Yıllarca bir şirkette amele olarak çalışan Hayrettin Güzel, 6 yıl önce sağlık nedenleriyle malulen emekli edildi. 3 yıl önce ise gözünden katarakt ameliyatı oldu ve yüzde 30 görme yetisini kaybetti.

YÜRÜMEKTE BİLE ZORLANIYOR

Ameliyat sonrasında SSK bir gözü görmeyen, ayaklarının üzerinde durmakta zorlanan yaşlı adam için "Çalışma gücünü kaybetmemiştir" raporu düzenleyip, yeniden işe başlamasını ve emekli oluncaya kadar çalışmasını istedi. Yürümekte bile zorlanan Güzel, emekliliğinin iptal edildiği haberini alınca şok geçirdi.

MECLİS'E BİLE BAŞVURDU

Yaşlı adam, çeşitli makamlara başvurarak emeklilik hakkını geri alabilmek için mücadele etti. Ancak hiçbir kurum talebine cevap vermeyince son çare olarak, Meclis' durumunu anlatan bir mektup gönderdi. Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri ise "Vatandaş kaç yaşında olursa olsun gerekli şartlar yerine gelmeden emekli edilemeyeceğini" belirterek yasalara uygun hareket ettiklerini söylemekle yetindi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber