Türk öğrenciler Çin'de ülkemizi gururlandırdı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2007 20:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çin'in başkenti Pekin'deki kültür festivaline katılan Türk öğrenciler, ülkemizi tanıtan standlarıyla büyük takdir topladı.

Pekin Üniversitesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve yaklaşık 100'e yakın ülkenin katıldığı Uluslararası Kültür Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Yaklaşık 40 Türk öğrencinin katkıda bulunduğu standa ilgi büyüktü. Türk kültürünü tanıtıcı yemekler ve hediyelerin yanı sıra öğrencilerin 12 soruluk tatil ödüllü mini testi yoğun ilgi çekti.

Dünyanın her yerinden yaklaşık 10 bin öğrencinin ziyaret ettiği festivale katılanlar, bir yandan Türk yemeklerini yerken diğer taraftan da test sorularını çözdü. Testi doğru cevaplayan 300 Çinli öğrenci arasından yapılan kura çekilişinde, bir kişi Türk Hava Yoları'ndan (THY) bedava bilet, 4 kişi de bir haftalık Türkiye tatili kazandı.

İstanbul'daki Kültür Üniversitesi'nden Pekin'e araştırma bursuyla gelen Fatih Furtun, Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunacak bu organizasyonu Çin'deki diğer Türk öğrencilerle gerçekleştirdiklerini ve bunda da başarılı olduklarını söyledi.

Pekin Dil ve Kültür Üniversitesi Türk Öğrenci Kulübü Başkanı Mehmet Bağcı ise, THY'nin ve Türk turizm acentelerinin bu etkinliğe verdiği desteğe teşekkür etti. Bağcı, kulüp olarak elerinden gelen maddi ve manevi desteği verdiklerini ifade ederek, etkiliğin Çin'in en prestijli üniversitesinde Türkiye'nin tanıtımı adına çok faydalı olduğunu dile getirdi.

Standa büyük yardımı olduğu kaydedilen 2. sınıf öğrencisi Zhao Ying, etkinlik sayesinde Türkiye'ye olan ilginin daha da artacağını; zira dağıttıkları broşürler ile yaptıkları testin buna büyük yardımı olacağını aktardı.

THY'den bilet kazanan Zhang Chongpu ise, Türkiye hakkında çok bilgisi olmadığını ve çok merak ettiği bu ülkeye bu kadar erken gideceğini tahmin edemediğini vurguladı. Zhang, ilk yurtdışı seyahatini, kazandığı bu bilet ile yapacağına işaret ederek, büyük heyecan duyduğunu beyan etti.

Üniversitesin kampüsünde dün düzenlenen ve bir gün süren festivale katılan ülkelerin öğrencileri geleneksel dans ve müzik gösterisi sundu. Pekin'de okuyan Bangladeşli, Malezyalı ve Japon öğrencilerin sunduğu gösteriler büyük ilgi topladı. Güney Kore'yi temsil eden minik öğrencilerin sundukları dans gösterisi ilgiyle izlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber