DTP: Büyük acı duyuyoruz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2007 18:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Grup Başkanı ve Mardin Milletvekili Ahmet Türk, Hakkari'de yaşanan terör olaylarını parti olarak üzüntüyle karşıladıklarını bildirdi.

DTP yönetimi olağanüstü kongreyi ele almak üzere toplandı. DTP Genel Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Genel Başkan vekilleri Selma Irmak ve Nurettin Demirtaş'ın yanı sıra kapatılan DEP'in eski milletvekillerinden Leyla Zana katıldı.

Ahmet Türk, kongrenin ve gündemin önemli konularının görüşüldüğü 5 saatlik toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, bölücü örgütün Hakkari'deki saldırıları hatırlatması üzerine Ahmet Türk, yaşananları üzüntüyle karşıladıklarını belirterek, "Bu doğrultudaki duygularımızı ve düşüncelerimizi her zaman, her yerde açıkça söylüyoruz" dedi.

Bölücü örgütün saldırısını yaşama hakkına yönelik bir eylem olarak nitelendiren Ahmet Türk, yaşananlar karşısında büyük acı duyduklarını dile getirdi.

Gazetecilerin, Cumhurbaşkanı Gül'ün kendisine verdiği randevunun içeriğine ilişkin sorusu üzerine ise Türk, gelişmelerden yeni haberi olduğunu, gereken değerlendirmeleri yapacaklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber