22 Ekim 2007'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 22 Ekim 2007 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SİYASİ PARTİ LİDERLERİ KÖŞK'TE

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis'te temsil edilen siyasi parti liderlerini Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

-Cumhurbaşkanı Gül, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DTP Grup Başkanı Ahmet Türk, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras'la ayrı ayrı görüşecek.

(Saat:10.00/11.00/12.00/14.00/15.00/16.00)

-BAKANLAR KURULU TOPLANIYOR

-Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık merkez binada toplanacak. Kurul, anayasa değişikliği referandumundan "evet" kararı çıkmasıyla ilgili konuları ve Hakkari'de yaşanan terör saldırısı sonrasında Türkiye'nin atacağı adımları ele alacak. (Saat:11.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN İNGİLTERE'YE GİDİYOR

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından, Başbakan Gordon Brown'ın resmi davetlisi olarak İngiltere'ye gidecek. (Saat:16.00)

-REFERANDUM SONUÇLARI TARTIŞILIYOR

-Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini de düzenleyen Anayasa değişikliği referandumunun sonuçlarıyla ilgili olarak Yüksek Seçim Kurulu'nun açıklamada bulunması bekleniyor.

-Referandum sonucunda kabul edilen anayasa değişiklikleriyle ilgili olarak siyasi parti temsilcilerinin değerlendirmeleri izleniyor.

-Referandumun sonuçlarının iç ve dış basındaki yansımaları takip ediliyor.

-SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI TERÖR ZİRVESİNDE BULUŞUYOR

-Türkiye-AB Karma İstişare Kurulu üyesi sivil toplum örgütlerinden, TOBB, Türk-İş, TİSK, TESK, Hak-İş, Kamu-Sen, TZOB başkanları, terör olaylarını değerlendirmek üzere TZOB'da bir araya gelecekler. Toplantının ardından ortak basın açıklaması yapılacak. (Saat:11.00/12.00)

-MERKEZİ YÖNETİMİN EYLÜL BORÇ STOKU AÇIKLANIYOR

-Hazine Müsteşarlığı'nın, Eylül sonu itibariyle merkezi yönetimin iç ve dış borç stoku ile aynı tarihteki Hazine alacak verilerini açıklaması bekleniyor. (Saat:17.30)

-TÜKETİCİ GÜVENİNDE EYLÜL AYI DÜZEYİ BELLİ OLUYOR

-TÜİK, Eylül ayına ilişkin Tüketici Güven Endeksi'ni açıklayacak. (Saat:10.00)

-12 EYLÜL YÖNETİMİ "ERKEK SPİKER"İ TERCİH ETMİŞ

-TRT'nin ilk radyo spikerlerinden Aylin Özmenek, yaklaşık 44 yıllık çalışma hayatının ardından emekli oldu. Spikerlik yaşamı boyunca 12 Mart ve 12 Eylül dönemlerine şahit olan Özmenek, 12 Eylül döneminde radyoda nöbetçi olmasına karşın, "sunumları erkek spikerin yapmasını isteyen" askeri yönetim nedeniyle, darbe günlerinin ilk birkaç günü radyoya gidemediğini açıkladı. Özmenek "Bana kısaca 'elinin hamuruyla darbe işine karışma' demiş oldular" dedi.

-YARGITAY, KAVGADA SÖYLENEN "SENİ ÖLDÜRECEĞİM" SÖZÜNÜ TEHDİT SAYDI

-Yargıtay, kavga sırasında sanığın ?Daha önce seni bıçaklamıştım, ucuz kurtuldun, bu kere seni öldüreceğim? sözünü tehdit olarak kabul etmeyen mahkeme kararını bozdu.

-BİNDE BİR DOĞALIZ

-Ekolojik ve doğal tahıl ürünleri DOĞALSAN'ın sahibi Ufuk Ilgaz, Türkiye'de doğal ve ekolojik ürün tüketim miktarının binde bir olduğunu belirtti. Ilgaz, piyasada satılan tahıl ürünlerinin büyük bir bölümünün ekolojik olmadığını, vatandaşların doğal ve ekolojik ürün yerine daha ucuz olan karışım ürünlerini tercih ettiğini kaydetti.

-YILTAŞ'TAN 250 MİLYON DOLARLIK GOLF TESİSİ

-Yıltaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yıldırım, Bodrum'da 250 milyon dolarlık yatırımla 3 bin dönümlük bir arazi üzerine, 3 adet golf sahası ve 3 bin konut yapacaklarını açıkladı.

-BORUSAN VE ARCELORMITTAL'DEN ORTAK YATIRIM

-Borusan Holding ve ArcelorMittal, Türkiye'de gerçekleştirecekleri ortak yatırımla ilgili Çırağan Sarayı'nda bir basın toplantısı düzenleyecek. Toplantıya, Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık, ArcelorMittal İcra Kurulu Üyesi Michel Wurth, Borusan Holding CEO'su Agah Ugur ve ArcelorMittal Avrupa Yassı Çelik Sorumlusu Christophe Cornier katılacak. (Saat:12.30)

-MEILLER TÜRKİYE'DEKİ YATIRIM PLANLARINI AÇIKLAYACAK

-Doğuş Otomotiv ile Şubat 2007 tarihinde distribütörlük anlaşması imzalayan Meiller, Türkiye'de gerçekleştireceği yatırımlara ilişkin Swissotel'de bir basın toplantısı düzenleyecek. Toplantıya, Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, Doğuş Otomotiv CEO'su Ali Bilaloğlu ve Meiller CEO'su Dr. Frank Hiller ve Meiller Genel Müdürü Tolga Senyücel katılacak. (Saat:14.30)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber