Yazıcıoğlu: Bir siyasi partinin, terör örgütüyle arabuluculuğa soyunması kabul edilemez

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2007 16:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, bir siyasi partinin terör örgütüyle ara bulucu rolüne soyunmasının, terör örgütüne 'kardeşim' demesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, "Bu yaklaşım, demokratik hayatın imkanlarından yararlanmak ama öbür tarafta terör örgütünün sözcülüğünü yapmak pozisyonuna soyunmaktır'' dedi.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, düzenlediği basın toplantısında, Hakkari'de meydana gelen terör saldırısında hayatını yitiren askerlerin ailelerine başsağlığı diledi. Yazıcıoğlu, dün Çankaya Köşkü'ndeki görüşmeye de değindi. Görüşme sırasında, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Terörle Mücadele Raporu'nu sunduklarını ifade eden Yazıcıoğlu, raporda çözüm önerilerinin yer aldığını aktardı. Yazıcıoğlu, söz konusu önerilerin arasında Habur Sınır Kapısı'nın kapatılmasının bulunduğunu da kaydetti.

Türkiye ile Irak arasındaki sınırın doğru çizilmediğini ve sınırın mevcut haliyle Türkiye'nin güvenliğini sağlayamadığını söyleyen Yazıcıoğlu, Irak içinde asgari 35 kilometre bir tampon bölge oluşturulması önerisini dile getirdi. Yazıcıoğlu, "Mutlaka bu sınırı yeniden düzenlemeye ihtiyacımız var" diye konuştu.

Yazıcıoğlu, terör saldırılarını sona erdirmek için askeri harekatın kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Yazıcıoğlu, "Bu kararlılığı göstermek mecburiyetindeyiz" dedi. Muhsin Yazıcıoğlu, konuşmasında, Barzani'ye tepki gösterdi. "Bu adama haddi bildirilmeli" diyen Yazıcıoğlu, şöyle devam etti:

"Bu adama haddi bildirilmelidir. Kedisini bile vermezmiş... Kürt, bizim kardeşimiz, soydaşımız, candaşımız. Kürdün kedisi de, keçisi de, kendisi de Türk milleti için değerlidir. Barzani'den bizim isteğimiz, kedi değildir, PKK elebaşlarıdır. Terör örgütü sorumlularını kucağında besliyorsan, vereceksin. Vermediysen beraber ceza göreceksin.''

Barzani'nin terör örgütünü açıkça himaye ettiğini dile getiren Yazıcıoğlu, ''Bu küstahlığın haddi bildirilmelidir. Irak yönetimine bu konuda kesin ültimatom verilmelidir'' ifadesini kullandı.

Terör mahkemelerinin kurulması gerektiğini kaydeden Yazıcıoğlu, terör suçluları için idam cezası getirilmesi gerektiğini kaydetti.

Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Yazıcıoğlu, DTP'nin, kayıp askerlerle ilgili talep gelmesi halinde üzerine düşeceğini yapacağı yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine, ''Bir siyasi partinin böyle terör örgütüyle aracı, ara bulucu rolüne soyunması, terör örgütüne 'kardeşim' demesi, terör örgütünü kollayıcı, himaye edici pozisyonlarda durması asla kabul edilemez. Bu yaklaşım, demokratik hayatın imkanlarından yararlanmak ama öbür tarafta terör örgütünün sözcülüğünü yapmak pozisyonuna soyunmaktır'' şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber