Türkiye kararlılığını ilk elden anlattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2007 19:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kuveyt'te düzenlenen, Irak'a Komşu Ülkeler İçişleri Bakanları 4. Toplantısının, Türkiye'nin PKK terörüyle mücadeledeki kararlılığının bütün komşu ülkelere ve Irak'ın konuyla ilgili en üst makamlarına ilk elden anlatılması açısından önemli bir vesile teşkil ettiği belirtildi.

Toplantıya ilişkin bilgi veren diplomatik kaynaklar, Irak'taki güvenlik durumunun yanı sıra Irak'a yönelik ve Irak'tan kaynaklanan terör faaliyetlerinin ele alındığı toplantının zamanlamasının Türkiye açısından taşıdığı büyük öneme dikkati çektiler.

Türkiye'nin muhataplarına ilk elden mesajlarını vermesinin önemine işaret eden kaynaklardan edinilen bilgiye göre, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, toplantıda, "Bölgemizin dengesini alt üst etme gibi bir niyetimiz yok, ancak terörü de durdurmamız lazım" mesajlarını verdi.

Toplantıda söz alan Irak İçişleri Bakanı Cevad Kazım El Bolani de, Atalay'ın sözlerine cevaben, Irak'ın almakta olduğu tüm tedbirleri sıraladığı, Irak'ın hiçbir komşusuna karşı teröristlerin yuvalandığı bir ülke olmaması için elinden gelen her türlü tedbiri almaya çalışacaklarını söylediği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber