Türkiye'ye hakaret halkı sokağa döktü

Lübnan'da New TV'nin Ermeni asıllı sunucusu Neshan Der Haroutian'ın canlı yayın sırasında Türkiye aleyhinde sarf ettiği hakaret içerikli ifadeler ülkede büyük tepkiye yol açtı.

Kaynak : Türkiye
Haber Giriş : 13 Haziran 2020 06:51, Son Güncelleme : 13 Haziran 2020 07:10
Türkiye'ye hakaret halkı sokağa döktü

Sosyal medyadan gelen yoğun tepkilerin ardından New TV'nin başkent Beyrut'taki merkezi önünde ve ülkenin kuzeyindeki Trablusşam şehrinde kalabalıklar tarafından gösteriler düzenlendi. Osmanlı Devleti, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek sloganları atan göstericiler, söz konusu sunucunun kardeş ülke Türkiye ve Müslümanların tarihi üzerinden Lübnan'ın ulusal birliğine yönelik fitne oluşturduğunu vurguladı.

Türkiye ve Lübnan bayraklarıyla televizyon kanalının önünde toplanan göstericiler, söz konusu skandal ifadelerden dolayı Türkiye'den özür dilemeleri talebinde bulundular. Onlarca Lübnanlı genç daha sonra Türkiye'ye desteklerini şehirde motor ve araçlarla attıkları turlarla tamamladı. Lübnanlı avukat Muhammed Ziyad Caafil de söz konusu kışkırtıcı ifadeleri sebebiyle Haroutian hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber