Kamu-Sen'den memur zammı girişimi

Haber Giriş : 15 Mayıs 2003 05:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kamu-Sen'den memur zammı girişimi

Kamu çalışanları 2003 yılı zammı için kulis faaliyetine başladı. Kamu-Sen Başkanı Akyıldız 2003 yılı için yüzde 40 oranında ücret zammı istediklerini bildirdi.

Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız Başbakanlık Müsteşarı Fikret Üçcan'la görüştü. Akyıldız görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, 57. Hükümet döneminde oluşturulması benimsenen 2003 yılı ücret zammını belirleyecek alt komisyonun toplanmasını istediklerini söyledi. Kamu çalışanlarının haklarının genişletilmesiyle ilgili taleplerini Müsteşara ilettiklerini kaydeden Akyıldız, kendilerine konunun inceleneceği sözü verildiğini belirtti. Akyıldız Başbakan Gül'le görüşme taleplerini de ilettiklerini kaydetti.

Akyıldız, 57. Hükümet döneminde uzlaştırma kurulunca belirlenen ücret zammına ilişkin rakamları kabul etmeyeceklerini belirterek kira, giyim ve yiyecek gibi sosyal yardım kalemleri için 173 milyon lira eklenmesi ve ilk altı ay için yüzde 20, ikinci altı ay için de yüzde 20 olmak koşuluyla ücret artışı istediklerini bildirdi.

Akyıldız, tek başına iktidarın getirdiği istikrar ortamında kamu çalışanlarının haklarının daha da ileriye götürülmesini ve öncelikli olarak grevli, toplu sözleşmeli sendika hakkının tanınmasını istedi. Akyıldız Tasarrufa Teşvik Fonu'ndaki kaynağın hak sahiplerine kısa bir zamanda dağıtılmasını da önerdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber