Üniversite öğrencilerinin ölümüne neden olan şahıs yargılanıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ekim 2007 16:55, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

- 274 PROMİL ALKOLLÜ OLARAK ARAÇ KULLANAN VE 3 KİŞİNİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN SANIK İÇİN 'OLASI KASITLA ÖLÜME SEBEB OLMA" SUÇUNDAN DAVA AÇILDI

- İZMİR'DE ALKOLLÜ ARAÇ KULLANARAK 2'Sİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ 3 KİŞİNİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN ŞAHSIN YARGILANMASINA BAŞLANDI

KENAN ARSLAN

İZMİR (İHA) - 5 Ağustos 2007 tarihinde alkollü araç kullanarak 2'si üniversite öğrencisi 3 kişinin ölümüne neden olan şahsın yargılanmasına başlandı.

İzmir-Çeşme otoban bağlantı yolu Uzundere mevkiinde 5 Ağustos 2007 tarihinde 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasında 274 promil alkollü olduğu belirlenen sürücünün yargılanmasına başlandı. Kazada dalış yapmadan dönen Dokuz Eylül Üniversitesi Tarih Bölümü 4. sınıf öğrencisi Yaşar Mete Oymaklı ve aynı üniversitenin Tarih Bölümü 3. sınıf öğrencisi İrem Uygur hayatını kaybetmişti. Yaşanılan kaza yurtta büyük üzüntüye sebep olmuştu.

Sanık M.İ. hakkında "Olası kasıtla ölüme sebebiyet vermek" suçundan ceza verilmesi istendi. Bugün İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan ilk duruşmaya ölen öğrencilerin yakınları katılmadı. Tutuklu yargılanan sürücü M.İ. (33) ile kazada yaralanan Salih Çadak, İrfan Karagöz, Edip Diricanoğlu duruşmaya katıldı.

Sanık M.İ., mahkemede verdiği ifadesinde, kazadan saatler önce 4 şişe bira içtiğini belirterek "Siyah bir kamyonet kaza öncesi bizi sıkıştırdı. Üniversite öğrencilerinin bulunduğu motosikleti hiç görmedim. Onlara nasıl çarptığımı hatırlamıyorum" dedi.

M.İ.'nin avukatı da yeni bir bilirkişi raporu hazırlanmasını ve müvekkilinin tutuksuz yargılanmasını talep etti. M.İ. ile aynı otomobilde bulunan arkadaşları Salih Çadak, İrfan Karagöz ve Edip Dirican da benzer ifadelerde bulundu.

Mahkeme Başkanı, Edip Dirican'ın çelişkili ifadeler vermesi üzerine ifadesini birkaç kez tekrarlattı. Mahkeme Başkanı Dirican'a, ''Sen hangi okuldan mezun oldun? Ezberin kuvvetli değilmiş'' diye konuştu. Mahkeme heyeti, yeni bilirkişi raporu hazırlanmasını reddetti. Sanık M.İ.'nin tutukluluk halinin devam etmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber