Şirketler 'yönetici sekreter' arıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ekim 2007 13:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aile şirketlerinin giderek kurumsallaşmasının bir gereği olarak ve geleceğe yönelik projelerde başarı için profesyonel yönetici sekreterlerine her geçen gün daha da fazla ihtiyaç duyulduğu bildirildi.

Adana İş Kadınları Derneği (İŞKAD) Başkanı Ferdane Bayıldıran, başta kurumsallaşan aile şirketleri olmak üzere, tüm şirketler için son dönemde en büyük ve verimi artırmadaki en önemli sıkıntının, ''nitelikli yönetici sekreterleri'' olduğunu ifade etti.

Baydıran, yöneticinin kurum içinde olduğu kadar dış ilişkilerde de günlük, haftalık çalışma programının uygulanmasını sağlayan, işlerini organize eden, yazışma ve dosyalama işlemlerini yürüten sekreterlerin, önemli bir işlevi yerine getirdiğine dikkati çekti.

Yönetici sekreterinin günümüzde vereceği kararlarla yöneticinin hatta şirketin geleceğini etkileyebilecek özelliklere sahip olduğunu ifade eden Bayıldıran, ''Öyle ki bazen bir iş görüşmesinin olumlu sonuçlanmasını sekreterlerin başarısı belirliyor. Çünkü, kişiler yöneticilere ulaşmadan, görüşmenin olumsuz sonuçlanmasına dahi neden olabiliyorlar. Sekreterler, yöneticinin işlerini ve yapması gerekenleri inisiyatifini kullanarak düzene sokuyor. Vereceği doğru ve yanlış kararlar, çoğu zaman şirket yöneticisini ve şirketin geleceğini etkiliyor'' dedi.

Sekreterliğin artık bir meslek haline geldiğini, bununla ilgili meslek yüksek okullarının kurulduğunu hatırlatan Bayıldıran, ancak, sürecin özel eğitim ve pratiklerle deneyim kazanılarak genişletilmesi gerektiğini bildirdi.

Türkiye'de yeni olan bu alana ilgi gösterilmesi gerektiğini, şirketlerin yurt dışına açılması dolasıyla özellikle dil bilenler için gelecek vaat ettiğini vurgulayan Bayıldıran, bu kapsamda Adana Sanayi Odasıyla başlattıkları, kadınlara yönelik eğitim projeleri içerisine, yönetici sekreteri yetiştirilmesiyle ilgili bir bölüm oluşturduklarına dikkati çekerek, bu alanda eğitim almak isteyenlere olanak yarattıklarını ve yardımcı olduklarını kaydetti.

Bayıldıran, yönetici sekreterlerinin başarısının ayrıntılara dikkat edebilme yeteneği, güçlü görsel ve işitsel belleğe sahip olma, sır saklayabilme, sorumluluk sahibi, düzgün ve akıcı konuşabilme, nazik, güleryüzlü, problemler karşısında çabuk ve doğru karar verebilme gibi özelliklere bağlı olduğunu sözlerine ekledi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber