Soruşturma ekibindeki polislere rüşvet kıskacı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 29 Ekim 2007 09:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mavi Hat operasyonunda gözaltına alınan zanlıların yakınlarının, soruşturmayı yürüten ekibe rüşvet vermek için nabız yokladığı ortaya çıktı. Zanlıların bu amaçla tanıdık peşinde koştukları öğrenildi

ENERJİ Bakanlığı ve BOTAŞ bünyesindeki milyonlarca dolarlık ihalelerde usulsüzlük ve rüşvet iddialarını içeren Mavi Hat soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Tamöz ile polislere, bazı zanlıların avukatları tarafından 3 milyon dolar rüşvet verilmek istendiği, ancak rüşvetçilerin Savcı Tamöz ve polis amirlerine ulaşamadıkları öne sürüldü. Mavi Hat soruşturması kapsamında, gözaltına alınan bazı zanlıların, tutuklanmaktan kurtulmak amacıyla, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tamöz ile organize suçlarla mücadele polisine rüşvet verebilmek için uygun ortam ve zemin aradıkları bilgisi, polise önceki gün geldi.

SERT KAYAYA ÇARPTILAR

POLİSTEN alınan bilgiye göre, rüşvet vermek için uygun kanal arayan bazı zanlılar, Savcı Mehmet Tamöz ile organize suçlarla mücadele amirlerinin şecerelerini araştırıp ortak tanıdıklarına ulaşmaya çalıştılar. Ancak rüşvet verip yakınlarını kurtarmak isteyen zanlıların kendi aralarında, ?Ne Savcı Tamöz, ne de organize şubede bu soruşturmayı yürüten amirlerin hiç birisi rüşvet alacak yapıda kişiler değilmiş. Aksine, rüşvet teklif edecek adamı da anında içeri attıracak yapıdalarmış' diyerek rüşveti teklif edemekten çekindikleri öğrenildi.

BUGÜNE KADAR 31 KİŞİ TUTUKLANDI

MAVİ Hat operasyonunun birinci perdesi kapsamında 43 zanlının ifadesi alınmış bunlardan 32'si adliyeye sevk edilmişti. İlk operasyonda 26 zanlı tutuklandı. Mavi Hat soruşturmasının ikinci aşamasında ise ünlü işadamı ve Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Nihat Özdemir'in de aralarında bulunduğu 12 zanlı gözaltına alındı. Mahkeme 5 zanlıyı tutuklamasıyla Mavi Hat kapsamında tutuklananların sayısı 31'e yükseldi. Özdemir, yurt dışına çıkmaması şartıyla serbest bırakıldı. Ekipleri, Nihat Özdemir'in ortağı Sezai Bacaksız'ın da aralarında bulunduğu 35 zanlıyı daha arıyor.

ZAFER KÜTÜK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber