Öğrenci yurdunda kalan 81 kişi gıda zehirlenmesinden hastanelik oldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2007 09:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çorum'un Uğurludağ ilçesindeki lise pansiyonunda kalan 78 öğrenci, 2 öğretmen ve 1 aşçı, gıda zehirlenmesinden hastanelik oldu. Durumu ciddi olan 9 öğrenci Çorum'a sevk edilirken, zehirlenmenin nedeni araştırılıyor.

Uğurludağ Lisesi Öğrenci Pansiyonu'ndaki zehirlenme vakası, yurtta kalan öğrencilerin okulda ders gördükleri esnada rahatsızlanmaya başlamasıyla ortaya çıktı. Öğrencilerin ardı ardına rahatsızlanmasından şüphelenen öğretmenler, kendi araçları ve ambulansların yardımıyla öğrencileri İlçe Devlet Hastanesi'ne taşıdılar. Zehirlenme şüphesiyle 44'ü kız 78 öğrenci, 2 öğretmen ve 1 aşçının getirildiği hastanede aşırı bir yoğunluk yaşandı. Aynı şikayetten hastaneye gelen öğrencilere sağlık görevlileri müdahale etmek için seferber oldu. Durumları ciddi olan 9 öğrenci ise Çorum Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi. Çorum ve Uğurludağ'daki hastanelerde tedavi altında tutulan öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu, 2 öğretmenin ise taburcu edildiği öğrenildi. Yurtta 105 öğrencinin kaldığı belirtilirken diğer öğrencilerin zehirlenmeden etkilenmedikleri açıklandı.

İlçe Kaymakamı Yasin Tikday, hastaneye kaldırılan 81 kişinin sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Gıda zehirlenmesi şüphesiyle öğrencilerin hastanede tedavi altına alındığını belirten Kaymakam Tikdağ, öğrencilerin iyileşene kadar hastanede kontrol altında tutulacağını ifade etti. Tikday, zehirlenme nedenlerinin tespit edilmesi için Çorum'dan uzmanların ilçeye gelerek yurtta son 2 günde verilen yemeklerin numunelerini alarak inceleme başlattıklarını kaydetti.

Sabah kahvaltıda patates kavurması yediklerini anlatan öğrencilerden Muhammet Ş. ise okula gittiklerinde mide bulantısı ile başlayan rahatsızlıklarının artmasıyla soluğu hastanede aldıklarını ifade etti.

Uğurludağ Devlet Hastanesi doktorlarından Kaan Çelik de peş peşe vakaların hastaneye geldiğini ve gerekli tedavileri yaptıklarını açıkladı. Besin zehirlenmesinden şüphelendiklerini dile getiren doktor Çelik, gerekli numunelerin alındığını ve zehirlenme nedeninin araştırıldığını kaydetti. Çelik, "Şu an korkulacak bir durum yok. Hepsinin genel durumu iyi. Tedbir amaçlı müşahade altında tutuyoruz. İl Sağlık Müdürlüğü'nden doktor arkadaşlar gelerek son değerlendirmeleri yapacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber