Erdoğan: Güçlü ekonomi, güvenliğimiz için var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Ekim 2007 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ekonomisinin, beklenmedik gelişmeler olması durumunda bu gelişmeleri aşacak güçte ve dirençte olduğunu belirterek, "Bizatihi bizim bugün sahip olduğumuz güçlü ekonomik yapı, bizim aynı zamanda siyasi gücümüzdür, diplomatik gücümüzdür. Gerektiğinde bu gücü kullanmaktan da asla tereddüt etmeyeceğimiz bilinmelidir. Gereği neyse yaparız, bundan asla çekinmeyiz" dedi.

Başbakan Erdoğan, 10. Dış Ticaret Haftası'nın açılışında yaptığı konuşmada, dış ticaret konusunda Türkiye'nin göğüs kabartacak bir tablo ile karşı karşıya olduğunu dile getirerek, ticaret haftasının birincisi düzenlendiğinde Türkiye'nin toplam dış ticaret hacminin 73 milyar dolar seviyesinde olduğunu, bugün ise 225 milyar dolara ulaşıldığını kaydetti.

Türkiye ekonomisinin hiçbir dönemle kıyaslanmayacak kadar sağlam, güçlü, dayanıklı ve dirençli bir zemin üzerinde yol aldığını belirten Erdoğan, "Türkiye ekonomisine, özellikle içeride ya da dışarıda hiç kimsenin en ufak bir şüphesi, tereddütü olmasın. Açıkça söylüyorum, hükümette bakın 5 yılı doldurduk, bu süre içerisinde gittiğimiz her yerde takdirler alıyoruz" diye konuştu.

Artık önlerine yeni hedefler koyduklarını, bugüne kadar önceki hedeflerden nasıl sapılmadıysa yine hedeflerden sapılmayacağını belirten Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Taviz vermedik, vermeyeceğiz. En ufak bir rehavet havasına girmedik ve söylediklerimizin hep arkasında durduk. Bundan sonra da bu noktada en ufak bir taviz, en ufak bir gevşeme asla söz konusu olmayacaktır.

Beklenmedik gelişmeler olması durumunda da Türkiye ekonomisi bu gelişmeleri aşacak güçtedir, dirençtedir. Bizatihi bizim bugün sahip olduğumuz güçlü ekonomik yapı, bizim aynı zamanda siyasi gücümüzdür, diplomatik gücümüzdür. Gerektiğinde bu gücü kullanmaktan da asla tereddüt etmeyeceğimiz bilinmelidir. Gereği neyse yaparız, bundan asla çekinmeyiz."

Güçlü ekonomi, güvenliğimiz için var

Erdoğan, huzura, birliğe, güvenliğe yönelik her türlü saldırı karşısında da gereken ne ise yapmaktan asla çekinmeyeceklerini bildirdi.

Erdoğan, "Güvenliğimiz, güçlü bir ekonomi için var. Bundan kimsenin endişesi olmasın, aynı şekilde güçlü ekonomi de güvenliğimiz için var. Ne birinden, ne de diğerinden vazgeçmeyiz, geçemeyiz. Huzurumuza, birliğimize, güvenliğimize yönelik her türlü saldırı karşısında da gereken ne ise yapmaktan asla çekinmeyiz"diye konuştu.

Erdoğan, dış ticarette Türkiye'nin hedeflerinin belli olduğunu hatırlatarak, hedefleri tutturma konusunda kararlı olduklarını dile getirdi. Erdoğan, "Türkiye'nin özellikle üretim ve ihracat potansiyelini en etkin bir şekilde kullanabilmesini teminen, gerekli tüm araçları en etkin şekilde kullandık, kullanmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber