Erdoğan, Yargıtay-MİT iddilarına karışmamaktan yana

Haber Giriş : 25 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay-MİT-Çakıcı üçgeninde ortaya çıkan skandal hakkında sessiz kalmakla eleştirilen Başbakan Tayyip Erdoğan tavrını açıkladı. Erdoğan işin nereye varacağını izlemekten yana!

Başbakan Erdoğan, Yargıtay-MİT-Çakıcı krizinde hükümetin sessiz kaldığı eleştirilerini, ?Bizim müdahil olmamızı gerektiren bir olay yok' diye cevapladı. MYK'da konuşan Erdoğan, konunun yargıda olduğunu belirterek, kendilerini ilgilendirmediğini söyledi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Yargıtay-MİT-Çakıcı skandalıyla ilgili olarak hükümetin sessiz kaldığı eleştirilerine, ?Bizimle ilgisi olmayan bir konuda niye taraf olalım? Müdahil olmamızı gerektiren bir olay yok ortada' diye yanıt verdi.

Erdoğan'ın, partisinin dün yaklaşık 2 saat süren MYK toplantısında, hükümetin tavrını ?Bu olay bizi ilgilendirmiyor, bizim dışımızda, lüzumsuz da konuşmamamız lazım' diyerek dile getirdiği öğrenildi.

Hürriyet'in edindiği bilgiye göre, Erdoğan, Yargıtay ile MİT'i karşı karşıya getiren krize ilişkin MYK üyelerine görüşlerini aktarırken, ?Bizi ilgilendirmiyor. Bu olay bizim dışımızda' dedi. ?Bizim müdahil olmamızı gerektiren bir olay yok ortada' görüşünü vurgulayan Erdoğan, şöyle dedi:

?Konu yargıda. Yargı soruşturmasını sürdürüyor. Yargı bağımsızdır. Kimsenin bu konuda bir müdahalesi sözkonusu olamaz. Yargının kendi iç mekanizmaları var. İş orada yürüyor. Sonuçlarını beklemek lazım. Bizim bu aşamada bu konuda yapacak bir şeyimiz yok. Zaten içinde olmamıza da gerek yok.'

?Bizimle ilgisi olmayan konuda niye taraf olalım?' diyerek hükümetin yaklaşımını ortaya koyan Erdoğan, partisi yöneticilerini bu konudaki tartışmalara taraf olmamaları için şöyle uyardı:

?Bu konuda lüzümsuz konuşmamak lazım. Bu konuyu, Adalet Bakanımız başta olmak üzere ilgili arkadaşlarımız takip ediyor. Bu konuda eğer konuşmak gerekiyorsa, ilgili arkadaşlarımız konuşsun.'

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber