Balkon faciası davasında sanıklara beraat

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 31 Ekim 2007 16:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAMSUN'un Kavak İlçesi'nde geçen yıl, gelini uğurlamak isteyenlerin hücum ettiği 4 katlı binadaki 3 balkonun art arda çöküp, 2 kişinin ölmesi, 16 kişinin de yaralanmasıyla ilgili dava karar bağlandı.

Apartman sahibi 47 yaşındaki Ahmet Aytaş ile akrabası olan düğün sahibi 53 yaşındaki Hamit Aytaş, ?dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucunda birden fazla kişinin ölümüne neden olmak ve yaralamak' suçundan haklarında açılan davada beraat etti. Mahkeme, tutuksuz yargılanan 2 sanığın balkona çıkan kişileri uyarmalarına gerek olmadığını belirtti.

Yaşar Doğu Mahallesi'nde geçen yıl Eylül ayında meydana gelen olayda, Hamit Aytaş'ın kızı 21 yaşındaki Nurhan Aytaş'ın Kadir Kaya'nın oğlu 22 yaşındaki Arif Kaya'nın düğünleri faciayla sonuçlanmıştı. Gelinin düğün salonuna götürülmek üzere evden çıkışını görmek isteyen misafirler, 4 katlı binanın 2'nci, 3'üncü ve 4'üncü kat balkonlarına akın etti. Ancak altlarında destek olmayan balkonlar ağırlığı kaldıramadı ve art arda çöktü. 3 balkonun domino taşı gibi birbiri üzerine çökmesi sonucu gelinin babaannesi 70 yaşındaki Hatice Aytaş ile 3 yaşındaki Seval Keskinoğlu olay yerinde hayatını kaybederken, 16 kişi de yaralandı.

Olaydan sonra bina sahibi olan Ahmet Aytaş ile kızını evlendiren Hamit Aytaş hakkında Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ?dikkatsizlik ve tedbirsizlik sonucu birden fazla kişinin ölmesine ve yaralanmasına neden olmak' suçundan 2 ile 15 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bugün son kez hakim karşısına çıkan tutuksuz sanıklardan Ahmet Aytaş, ?Benim olayla bir ilgim yok. Binada yapılan incelemede kusurlu bir durumda ortaya çıkmadı? dedi. Diğer sanık Hamit Aytaş ise kendisinin bir hatası sonucu olayın meydana gelmediğini belirterek beraatini istedi.

Mahkeme, bilirkişi tarafından binada yapılan inceleme sonucunda binanın yapımında ve görünüşünde kusurlu bir durumun bulunmadığını belirterek, balkona çıkan misafirleri sanıkların uyarıda bulunmasına gerek olmadığına kanaat getirek Hamit Aytaş ve Ahmet Aytaş'ın beraatlerine karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber