LCW'nin e-maille gelen iftiraya tepkisi

Kaynak : Referans
Haber Giriş : 01 Kasım 2007 11:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Ayten Güvenkaya / Referans

Geçen hafta "LC Waikiki'yi Leyla Zana satın aldı. Ürünlerin parası PKK'ya gidiyor. Bunlar da kurşun olarak bize geri dönüyor" şeklinde yayılan e-mail ile internet üzerinden iftiraya uğrayan LC Waikiki, iddianın asılsız olduğunu anlatmak için milyonlarca kişinin kullandığı MSN Messenger ile karşı atağa geçti.

İnternet üzerinden haberleşme sistemi olan MSN Messenger'ın kişisel penceresi altına "LC Waikiki asılsız iddianın ardındakini ortaya çıkarıyor" diyerek ilan veren firma dün öğleden itibaren MSN Messenger'ı kullanan herkese ulaştı.

Bünyesinde 4 bin kişi çalıştıran, bu yılı ise 500 milyon dolar ciro ile kapatmayı hedefleyen LC Waikiki'nin sahibi Tema Mağazacılık Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, şirket pazarlama müdürünün fikri olan uygulama ile iddianın asılsız olduğunu göstermek istediklerini söyledi. Küçük, "İşin takipçisiyiz. Bize verilen bilgilere göre, bu asılsız iftirayı yayanlara ulaşma konusunda bazı ipuçları elde etmiş durumdayız" dedi.

Saldırı e-maili 40 bin kişinin posta kutusuna ulaştı

Tema Mağazacılık bünyesine bağlı LC Waikiki markası, geçen hafta 40 bin civarında kişinin elektronik posta kutusuna gelen "LC Waikiki'yi Leyla Zana satın aldı. Ürünlerin parası PKK'ya gidiyor. Bunlar da kurşun olarak bize geri dönüyor" mesajı ile sarsılmıştı. Bu bildiriyi yayınlayan ve dağıtanlara yönelik yasal işlem başlatan Tema, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda da çok sayıda gazeteye kutlama ilanı vermişti.

Tema, bildiri sonrası yaptığı yazılı açıklamada, "Son günlerde internette dolaşan bazı elektronik postalarda ve mesaj programlarında LC Waikiki markasının satıldığı yönünde iddialar yer almaktadır. Şirketimizin itibarını sarsmaya ve başarısını gölgelemeye yönelik bu iddianın asılsız olduğunu, yayınlayan ve dağıtanlar hakkında yasal işlem başlatıldığını kamuoyuna duyururuz" demişti. E-mail saldırısından İzmit bayimizin uyarısı ile haberdar olduklarını belirten Küçük, "Sonradan Türkiye'nin dört bir yanından aradılar. Önce kısıtlı sayıdaydı ama şu ana kadar 30-40 bin civarında kişinin mailine düştü. Kişi ya da kurum mu, tahmin etmek güç. Belki yıllar önce işten çıkarılan biri. Türkiye'nin şu andaki şartlarını sebep bilip, insanların duygularının dorukta olduğu bir dönemde böyle bir şey yazmış olabilir. Tespit edilmeye çalışılıyor" açıklamasını yaptı.

Şirket ortaklık yapısını gösterdi

Tema, geçen hafta yaptığı açıklamada, şirketin ortaklık yapısında herhangi bir değişiklik olmadığını belirterek, şu ifadelere yer vermişti: "Söz konusu iddia, tamamen asılsız ve ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışan provokatif bir faaliyet olarak değerlendirilmektedir. Şirketimizin ortaklık yapısıyla ile ilgili bilgilere, http://www.lcwaikiki.com/index.php/tr/kurumsal/p/ortaklik linkini kullanarak ulaşabilirsiniz. Şirketimiz yönetim kurulu üyeleri ile ilgili bilgilere ise İstanbul Ticaret Odası internet sayfalarından, 280213 sicil numaralı firmamız bilgileri görüntülenerek ulaşılabilmektedir."

Hackerlar hem saldırı hem güvenlik için kullanılıyor

Küresel dünyada şirketler arasındaki rekabet sanal ortama taşındığında, bu alana özgü savaşlar da giderek yaygınlık kazanıyor. Rakipleriyle mücadelede zorlanan bazı firmalar kiraladıkları hackerler yoluyla rakiplerinin internet sitelerini çökertip bu alandan elde ettikleri gelirleri azaltmaya çalışırken, kendilerini korumak isteyen şirketler de sitelerindeki güvenlik açıklarını gidermek için hackerlara danışıyorlar.

İnternet güvenliği için harcanan para ilk aşamada ek maliyet gibi görünse de saldırıların yaratacağı zarar göz önüne alındığında güvenlik istemini iyileştirmek en iyi seçenek olarak görülüyor. Hackerlar şirketlerin internet sitelerine pek çok yolla saldırabiliyor.

Milyonlarca e-maille sitenin işleyişini durdurmak, virüslü e-maillerle siteyi çökertmek en çok başvurulan yöntemler. bazı hackerlar şirketlerin internet sitelerindeki bazı güvenlik bilgilerine ulaşıp şifreleyerek rehin alıyor ve şifrenin çözümü için para istiyor. Cyber saldırılar konusunda her ay 18 bin şikayet başvurusu alan FBI, şirketlerin başlangıç aşamalarındaki saldırıları bildirme konusunda daha duyarlı davranmalarını istiyor. Bu arada Messagelab kuruluşunun raporuna göre, 2007 Mart'ta 216 farklı organizasyona 716 e-mail ile 249 farklı saldırı düzenlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber