İçişleri Bakanlığının Türkiye'deki tek tesisi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2007 19:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Spordan sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Mahalli İdareler Eğitim Araştırma ve Kongre Merkezi'nin temel atma törenine katılmak üzere memleketi Kastamonu'ya geldi.

Bakan Başesgioğlu, Mahalli İdareler Eğitim Araştırma ve Kongre Merkezi'nin temel atma töreni ve çeşitli açılışlara katılmak üzere memleketi Kastamonu'ya geldi. Kadı Dağı'nda yapılacak tesisin temel atma törenine katılan Bakan Murat Başesgioğlu, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Vatandaşlarla tek tek tokalaşan Başesgioğlu'na, Kastamonu Valisi Mustafa Kara, AK Parti Kastamonu milletvekilleri Musa Sıvacıoğlu ve Hasan Atlan, Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu ile Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof.

Dr. Bahri Gökçebay eşlik etti. Halkoyunları gösterisinin de sunulduğu törende konuşan Bakan Başesgioğlu, yapılan tesislerin Kastamonu'nun kalkınma hamlesindeki yerini daha ileri götürdüğünü söyledi. Mahalli İdareler Eğitim Araştırma ve Kongre Merkezi sayesinde Kastamonu'nun Türkiye genelindeki hizmet yarışında standartlarını bir basamak daha yükselttiğini belirten Başesgioğlu, "Bu tesis, İçişleri Bakanlığı'nın Türkiye'deki tek tesisi olacaktır. Bakanlığın kendi personelinin, belediye başkanlarının, il genel

meclisi üyelerinin ve mahalli idare yöneticilerinin eğitileceği tesis, yeni yönetim ilkelerinin akademisyenlerce yöneticilere aktarıldığı güzel bir merkez olacaktır. 500 kişilik kongre merkezi ile Kastamonu'yu kongre turizmi konusunda çok iddialı bir konuma getirecektir. Sadece İçişleri Bakanlığı'na değil Türk turizmine hizmet edecektir" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Bakan Başesgioğlu ve Vali Kara tarafından tesisin temeli atıldı. Bakan Başesgioğlu, daha sonra Kuzeykent Semt Polikliniği açılışı, 500 kişilik öğrenci yurdunun temel atma töreni ve amatör spor kulüplerine malzeme dağıtımına katılmak üzere tören alanından ayrıldı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber