Karabük Üniversitesi'nde Rektörlük seçimi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2007 17:22, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Karabük Üniversitesi'nin rektör adayının belirlenmesi için yapılan oylamada, 7 ay yarıştı.

Karabük Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz toplantı salonunda basına kapalı olarak gerçekleşen oylamada 60 öğretim görevlisi oy kullandı. Gizli oylama sonucu basın bildirisi yayınlayan Karabük Üniversitesi geçici rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, 60 öğretim görevlisinin oy kullandığı rektör adayı belirleme seçiminde ZKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burhanettin Uysal'ın 28, KÜ Teknik Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Candan'ın 17, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Ulvi Şeker'in 9, Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yurtsever'in 2, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Mahmut İzciler'in 2, Hacettepe Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Yılmaz Kaptan ile KÜ Teknik Eğitim Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Kerim Çetinkaya'nın da 1'er oy aldıklarını bildirdi.

Açıklamada, 6 adayın isminin 7 Kasım'a YÖK'e bildirileceği ve sayının 3'e düşürülerek Cumhurbaşkanına sunulacağı kaydedildi.

Karabük Üniversitesi rektör adayı belirleme seçiminde 60 öğretim üyesinden 28'inin oyunu olarak sıralamada birinci olan ZKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burhanettin Uysal ise yaptığı açıklamada, çok demokratik bir seçim olduğunu kaydederek, "Katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Üniversitemizi bundan sonra temsil edecek Rektörü belirlemek için bir sıralama yaptık. İnşallah bundan sonra da YÖK ve Sayın Cumhurbaşkanımızın ataması ile Rektör kesinleşecek. Kasım ayı sonunda Karabük Üniversitesi'nin Rektörü belirlenmiş olacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber