Muhasebe Yetkilisi sınavı 24 Kasım'da yapılacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Kasım 2007 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.
MALİYE BAKANLIĞI
Muhasebat Genel Müdürlüğü

İVEDİ
Sayı : B.07.0.MGM.010/ 02.11.2007*18394
Konu: Muhasebe Yetkilisi
Sertifika Sınavı

VALİLİĞİNE
(Defterdarlık)

İlgi: 15/06/2007 tarihli ve B.07.0.MGM.010/10004 sayılı yazı.

Bilindiği üzere, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun geçici 5 inci maddesinde: 31/12/2005 tarihi itibarıyla, özel bütçeli idareler, mahallî idareler ve sosyal güvenlik kurumlarının muhasebe birimlerinde, birinci derecede sorumlu olarak çalışanlar ile daha önce bu görevi en az beş yıl yapmış olanlarla bu idarelerde bütçe dairesi başkanı, gelir ve gider dairesi başkanı, muhasebe daire başkanı, gelir müdürü, bütçe müdürü, hesap işleri müdürü ve muhasebe müdürü olanların anılan idarelerde Muhasebe Yetkilisi, olarak 31/12/2007 tarihine kadar atanabilecekleri muhasebe yetkilisi olarak atanacak olanların Maliye Bakanlığınca verilecek mesleki eğitimden geçmeleri ve yapılacak sınavda başarı göstererek sertifika almalarının şart olduğu, bu kadrolara sınavla atanmış olanların ise muhasebe yetkilisi olarak atanmalarında sınav şartının aranmayacağı hükmü yer almaktadır.
Bu hüküm uyarınca; mahalli idareler personeline 2007 yılı Haziran - Kasım ayları arasında Bakanlığımızca Muhasebe Yetkilisi Sertifika Eğitimi verilmiş olup Eğitime katılan personelden 5018 sayılı Kanunun geçici 5 inci maddesinin 1 inci fıkrasının (b) bendi ile ilgi yazımızda belirtilen şartları taşıyan EK- 1 listedeki personele, 24/11/2007 tarihinde saat 9.30 da EK- 2 listede belirtilen İl Merkezlerinde yazılı sınav yapılacaktır.
Sınavın yapılacağı İstanbul, İzmir, Gaziantep, Samsun ve Erzurum İllerinde İl Defterdarlıklarınca her salon veya sınıfta en az 2 personel sınav gözlemcisi olarak görevlendirilecek ve içlerinden birisi salon veya sınıf sorumlusu olacaktır. Ankara İl Merkezinde yapılacak sınavda ise görevlendirme Bakanlığımızca (Muhasebat genel Müdürlüğü) yapılacaktır.
İstanbul, İzmir, Gaziantep, Samsun ve Erzurum İllerinde Sınava katılacaklar sınava giriş belgesini sınava girecekleri İlin Defterdarlık Personel Müdürlüklerinden, Ankara İl Merkezinde sınava katılacaklar ise Bakanlığımızın (Muhasebat Genel Müdürlüğü) Bosna Hersek Cad. No: 29 Emek/ANKARA adresindeki Eğitim Merkezinden 23/11/2007 tarihi mesai saati bitimine kadar alacaklar ve sınavda yanlarında sınava giriş belgesi ile birlikte Nüfus Cüzdanı veya Sürücü Belgesini bulunduracaklardır.
Sınavda sorulacak sorular eğitim konularından olacak ve en az altmışbeş (65) puan almış olanlar başarılı kabul edilecektir.
Sınav sonuçları Bakanlığımız www.maliye.gov.tr ve www.muhasebat.gov.tr internet adreslerinde duyurulacak ve duyuru tarihi tebliğ tarihi olarak kabul edilecektir.
Sınava katılanlar sınav sonuçlarına itirazlarını, sonuçların duyurulmasından itibaren en geç 3 gün içinde bir dilekçe ile Bakanlığımıza (Muhasebat Genel Müdürlüğü) yapabilecekler, sınav kurulu itirazın intikalinden itibaren en geç 5 iş günü içinde itirazı değerlendirerek sonucu ilgiliye yazılı olarak bildirecektir.
Sınava katılacak personelin harcırahları 6245 sayılı Kanun hükümlerine göre kendi kurumlarının bütçesinden karşılanacaktır.
Bilgilerini ve yukarıda belirtilen hususlar ile ekte gönderilen sınava katılacak personele ilişkin listelerin iliniz dahilindeki mahalli idarelere tebliğ edilerek sınava katılacak personele duyurulmasının sağlanmasını rica ederim.

Ömer DUMAN
Bakan a.
Genel Müdür

EKLER:
1-Sınava katılacak personel
Listesi (......sayfa)
2- Sınav yapılacak İllerin listesi
( 1 sayfa)


DAĞITIM:
81 İl Valiliğine (Defterdarlık)

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber