Açıköğretim Fakültesi, kendi verdiği diploma için noter tasdiki istiyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 06 Kasım 2007 06:39, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF), İşletme ve İktisat bölümlerine dikey geçiş yapacak öğrencilerinden, kayıt sırasında diplomalarının noter tasdikli suretini istiyor.

Anadolu Üniversitesi Meslek yüksekokulları ve AÖF önlisans programlarından mezun olup kayıtla dikey geçiş yapacak öğrenciler, "Açıköğretim, kendi verdiği diplomasına noter onayı istiyor." diyerek uygulamaya tepki gösterdi.

Meslek yüksekokulları ve AÖF önlisans programlarından mezun olan öğrenciler, açıköğretim sistemine göre öğretim yapan iktisat ve işletme fakültelerine dikey geçiş yapabiliyor. AÖF İktisat ve İşletme fakültelerine kayıt işlemleriyle ilgili şartlarda, "Meslek yüksekokullarından veya Açıköğretim Fakültesi önlisans programlarından mezun olan adaylar, önlisans diplomalarının noter onaylı suretiyle kayıt yaptıracaktır. Önlisans diplomasını kaybeden adaylar ise mezun oldukları okuldan alacakları, diplomasını kaybedenlere mahsus öğrenim belgesinin noter onaylı suretiyle kayıt yaptıracaktır." deniliyor.

AÖF Halkla İlişkiler önlisans programından mezun olduğunu söyleyen Ali Yıldız, dikey geçiş kayıt işlemlerinde noter tasdikli diploma sureti istenmesini eliştiriyor. İşletme Fakültesi'ne dikey geçiş yapacak Yıldız, "AÖF Halkla İlişkiler Yüksekokulu'nu bitirdim. Diplomamı da bu okuldan aldım. Şimdi dikey geçiş yapmak istiyorum. Fakültenin, öğrencisinden kendi verdiği diplomanın noter onaylı fotokopisini istemesini yadırgıyorum." diyor. Transkriptten stajyer atamasına kadar birçok yerde diplomanın noter tasdikli suretinin istendiğinin altını çizen İzmir Karacan Akademi Genel Koordinatörü Suat Ekici de bunun yanlış olduğunu savundu. Milli Eğitim müdürlüklerinin de onay verme yetkisinin olmasını öneren Ekici, "Diplomalara her zaman noter onayı aranmamalı. Mezun öğrencilere, üniversite tarafından çoğaltılıp fazla verilebilir." dedi.

Anadolu Üniversitesi AÖF Merkez Büro Yönetici Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Kamil Çekerol ise uygulamayı savundu. Çekerol, "Mezunlar, diploma asıllarını işe başvurmada, işe yerleştirmede, atama, yükselme, askerlik gibi işlemlerinde kullanıyorlar." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber