Meclis, Sayıştay'ı kilitledi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Kasım 2007 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayıştay'da 22 aydır boş bulunan 7 üyelik için belirlenen adaylar için TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu bir türlü seçim yapmadı. Bu süre içinde boş üyelik sayısı da 7'den 12'ye yükseldi

MANSUR ÇELİK Ankara

Toplam 56 üyesi bulunan Sayıştay'da 12 üyeliğin hâlâ boş olmasının kurum işlemlerinde önemli sıkıntılara yol açtığı belirtildi. 22 aydır boş olan 7 üyelik için seçim yapamayan Sayıştay'ın Genel Sekreteri Ali Karamazakcadik, TBMM'deki bütçe görüşmelerinde sorunu dile getirmesine rağmen, muhatap bulamadı.

Sayıştay'ın 2008 bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda geçen cumartesi kabul edildi. Bütçeyi sunmak için komisyona gelen Karamazakcadik, boş bulunan 7 üyelik için belirlenen 28 adayın ismini 4 Ocak 2006'da TBMM'ye bildirdiklerini, ancak aradan geçen süre içinde boş üyeliklere seçim yapılmadığını belirtti.

Beşte biri boş

Bu süre içinde vefat ve emeklilik nedeniyle boş üyelik sayısının 12'ye yükseldiğini ve yeni boşalan üyelikler için de başvuruları hazırladıklarını bildiren Karamazakcadik şunları söyledi "Şu anda 56 üyeli genel kurulumuzun 12 kadrosu boş bulunmaktadır. Kurumumuzun, dairelerimizin ve kurullarımızın günden güne artan ve karmaşıklaşan iş hacmini karşılayabilmesi, yeni üyelerimizin bir an önce görevlerine başlayabilmelerine bağlıdır."

Sayıştay Genel Sekreteri'nin bu çağrısına karşın, 7 üyelik için aday sayısını 28'den 14'e düşürecek olan Plan ve Bütçe Komisyonu'nun AKP'li Başkanı Sait Açba'dan ve TBMM Başkanı Köksal Toptan'dan herhangi bir açıklama gelmedi.

Hamzaçebi destekledi

Komisyonda sadece CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi konuya değinerek, "TBMM, Sayıştay için görevini yerine getiremedi. 28 aday komisyonumuza bildirildi, ancak 22 aydır komisyon bu seçimi yapmadı. Şimdi yeni başkan var ve gerekli desteği vermesini talep ediyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber