Toptan: Herkesin emeği bir anayasa yapacağız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2007 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Bolat, TBMM Başkanı Köksal Toptan'a, hazırladıkları anayasa değişikliği çalışması ile "Kamu Yönetiminde Yeniden Yapılanma Raporu"nu sundu.

Toptan, "herkesin üzerinde çalıştığı ve herkesin emeği, ürünü olan" bir anayasa yapmaya gayret edeceklerini söyledi.

Meclis Başkanı Toptan, MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat ve beraberindeki heyeti kabul etti.

TBMM Başkanı Toptan da bu dönemde sivil toplum örgütlerine daha çok önem vermeye çalışacaklarını belirtti.

Türkiye'de katılımcı demokrasi kültürünün yerleşik olmadığını, vatandaşların sadece 5 yılda yapılan seçimlerde iradesini ortaya koyabildiğini vurgulayan Toptan, bunun dışında halkın, devlet, ülke yönetimine katkısının bulunmadığını söyledi.

Halkın yönetime katılmayı sevdiğini, ancak oy verme ile yönetime katılmanın farklı şeyler olduğunu dile getiren Toptan şöyle devam etti:

"Parlamento olarak, önümüzdeki dönemde, halkın yasama sürecine katılımını kurumsallaştırmak istiyoruz. Buna yönelik teknik bir çalışma yaptık, bunu, katılımını istediğimiz sivil toplumumuzla paylaşmak istiyoruz. Bu ayın 19'unda bir toplantı yapacağız. İstediğimiz; yasama sürecine sivil toplumun katılımını nasıl sağlayabiliriz. Bir çalışma yaptık ama bunu biraz daha irdelemek, netleştirmek, önümüzü görmemizi sağlamak için bu toplantıyı düzenledik. Buradan çıkan sonuca göre yol haritamızı çizeceğiz.

Gerçekleştirmeyi düşündüğümüz yeni anayasa çalışmalarını da bu çerçevede değerlendirmeye çalışacağız ve geniş bir katılım sağlamak suretiyle, herkesin üzerinde çalıştığı, emeği olan, herkesin ürünü bir anayasa yapmaya gayret edeceğiz. Katılımcılığı en yükseğe çıkararak, Türkiye'ye yeni ve modern bir anayasa çalışmalarına başlayacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber