Beyazıt'ta öğrencilerden YÖK eylemi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2007 16:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul'da öğrenciler, kuruluş yıldönümünde Yüksek Öğretim Kurulu'nu(YÖK) protesto etti. Değişik grupların toplandığı Beyazıt Meydanı'nda YÖK'ün kapatılması istendi. Olaysız geçen gösteriler sonrası meydanda toplanan yaklaşık 500 kişi sloganlar atarak dağıldı.

Üniversitenin giriş kapısında başlayan eylemlerin ilki Eğitim-Sen'e üye bir grup tarafından gerçekleştirildi. Yaklaşık 30 kişilik grup, "Gün gelecek, devran dönecek darbeciler halka hesap verecek. Savaşa değil eğitime bütçe" şeklinde slogan attı. Eğitim-Sen'li gruba bir süre sonra yaklaşık 50 kişilik üniversite öğrencisi dahil oldu. "YÖK kalkacak, polis gidecek üniversiteler özgürleşecek"sloganları atarak, Beyazıt Meydanı'na doğru yönelen yaklaşık 100 kişilik bir diğer grup da üniversite önünde toplanan protestocularla birleşti.

Ellerinde, "Üniversitelerde parasız eğitim. Söz, eylem ve örgütlenme özgürlüğü istiyoruz. Polis idare işbirliğine son." yazılı dövizler taşıyan grubun sayısı kısa süre içerisinde yaklaşık 500 kişiyi buldu. Uzun süre YÖK aleyhine slogan atan grup adına basın açıklaması yapıldı.

Bu arada gruba sonradan dahil olan Tersane İşçileri Birliği Derneği (TİB - DER) üyesi yaklaşık 10 kişilik bir grup da, "Tersane işçileri üniversitelilerin yanında" sloganları atarak, eylemcilerin bulunduğu kalabalığa dahil oldu. Basın açıklamasının ardından grup, kısa bir süre halay çekti.

Polis ve Çevik Kuvvet ekiplerinin yoğun güvenlik önlemi aldığı Beyazıt Meydanı çevresinde, panzerler ve zırhlı çevik kuvvet araçları hazır bekletildi. Basın açıklamasının ardından polis kontrolünde İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'ne doğru yürüyen grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber