4 ilden yeni karantina haberleri geldi

Adıyaman, Antalya, Kocaeli ve Kars'ta yeni virüs vakaları tespit edilen bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Ağustos 2020 17:02, Son Güncelleme : 26 Ağustos 2020 18:54

ADIYAMAN

Adıyaman'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 56 ev karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezinde bazı vatandaşların Kovid-19 test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulunca yeni kararlar alındı.

Bu kapsamda farklı mahallelerdeki 56 evde karantina uygulanmaya başlandı.

ANTALYA

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir binada karantina uygulaması başlatıldı.

Toros Mahallesi 841 sokaktaki aynı binada oturan 5 kişinin Kovid-19 testlerinin pozitif çıkması üzerine, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, ilçe genelinde hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla binanın karantinaya alınmasına karar verdi.

Karantinaya alınan pozitif vakalardan birinin durumunun ağırlaşması nedeniyle hastanede tedavi altına alındığı öğrenildi.

Güvenlik önlemi alınan binalar, görevli personel harici giriş ve çıkışlara da kapatıldı. Kovid-19 testi pozitif çıkan kişilerle teması olanların 14 gün süreyle evlerinden çıkmasına izin verilmeyecek.

Karantina altındaki Sevgi Uludağ, apartmanlarında 5 kişinin test sonucunun pozitif çıkması üzerine karantinaya alındıklarını söyledi.

Uludağ, kendisi ve eşinin özel olarak test yaptırdıklarını ve sonucun negatif çıktığını ifade ederek, 14 gün karantinada kalacaklarını kaydetti.

KOCAELİ

Kocaeli'de bir sokak ile üç bina karantinaya alındı

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bir sokak ile üç bina karantinaya alındı.

İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından, temaslı pozitif vakaların görülmesi üzerine Nenehatun Mahallesi'ndeki bir sokak ile Osmangazi Mahallesi'ndeki üç binanın karantinaya alınmasına karar verildi.

Kaymakamlık Vefa Destek Grubu ve Darıca Belediyesi ekipleri, karantinaya alınan sokak ve binalara gıda kolisi bıraktı.

İlçe Sağlık Müdürü Ulaş Doğan, yaptığı açıklamada, koronavirüsle mücadeleye hız kesmeden devam ettiklerini, tüm koruyucu ve önleyici tedbirleri uyguladıklarını belirtti.

Doğan, vatandaşları maske kullanımı, sosyal mesafe, el hijyeni ve genel temizlik kurallarına uymaları ile kalabalık ortamlardan uzak durmaları konusunda uyardı.

KARS

Kars'ta iki köy daha karantinaya alındı. Karantinaya alınan köylere giriş çıkışlar yasaklandı.

Kars'ın Akyaka İlçesi'ne bağlı Kalkankale Köyü ile Selim İlçesi'ne bağlı Sarıgün Köyü Korona virüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında karantinaya alınırken, köy girişlerinde jandarma ekipleri görevlendirildi. Jandarma köy girişine güvenlik şeridi çekerek giriş çıkışlara izin vermiyor.

Konuyla ilgili Kars Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Korona virüs (Kovid-19) salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında; Akyaka İlçesi Kalkankale Köyü ve Selim İlçesi Sarıgün Köyü karantinaya alınmış olup her iki köye giriş ve çıkışlar durdurulmuştur" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber