4 bacaklı ve 4 kollu Lakşimi ameliyat ediliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2007 22:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hindistan'ın kuzeyindeki Bihar eyaletinin uzak köylerinden birinde 4 bacaklı ve 4 kollu dünyaya gelen 2 yaşındaki küçük Hint kızı Lakşimi, yaşıtları gibi normal bir vücuda sahip olabilmek için doktorlar tarafından ameliyata alındı.

Annesinin karnında gelişmesi duran ve ölen ikizine yapışık bir durumda yaşayan Lakşimi, ikizinin kol ve bacaklarını, böbreklerini ve vücudunun diğer organlarını da alarak dünyaya geldi.

Bangalore'daki Spars Hastanesi'nde Lakşimi'nin vücudundaki fazladan organları ameliyatla alacak 30 kişilik doktor ekibi, başarılı olduğu takdirde küçük kıza iyi bir yaşam sunacak.

Ameliyatı yapan ekipten ortopedist Dr. Şaran Patil, ameliyat arasında verdiği bilgide, küçük kızdaki yapışık omurgaları ayırdıklarını, bundan sonraki adımın kol ve bacaklar ile gelişmemiş ikizi almak olacağını söyledi.

Patil, ameliyattaki küçük kızın şimdilik durumunun iyi olduğunu bildirdi. Doktorları, yapışık 2 omurgası, 4 böbreği, karışık sinirleri, 2 mide boşluğu ve 2 göğüs boşluğu yüzünden ayakta duramayan ve yürüyemeyen Lakşimi'yi yitirme riskinin yüzde 20 ile 25 arasında olduğunu kaydediyorlar.

Lakşimi'nin adı ise, zenginliği temsil eden 4 kollu Hindu tanrıçasından geliyor. Doğduğu köyün halkı ise Lakşimi'yi, tanrıçanın yeniden dünyaya gelmesi olarak görüyor. Hintli kızın babası Şambhu, bir sirkin para karşılığı Lakşimi'yi satın almak istediği ancak onu sakladıklarını anlattı.

Lakşimi'nin masraflarının hastane vakfı tarafından karşılandığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber