Fırsatçılık sırası eldivende

Kovid-19 salgınıyla birlikte koruyucu ekipmanlara talep arttı. E-ticaret sitelerinde 100'lü paket koruyucu eldiven fiyatları 65 liradan başlıyor. Türkiye'de nitril eldivenlerin üretimi bulunmuyor. Sektör temsilcileri, tüm dünyada artan talep karşısında fiyatlarda artış olduğunu dile getiriyor

Haber Giriş : 28 Ağustos 2020 08:10, Son Güncelleme : 28 Ağustos 2020 08:21
Fırsatçılık sırası eldivende

Milliyet'ten Aylin Rana Aydin'ın haberine göre: Kovid-19 salgını nedeniyle kişisel koruyucu ekipmanlara ilgi her geçen gün daha da artıyor.

Maskenin yanı sıra bu dönemde tek kullanımlık eldivenler de çok fazla tercih ediliyor. Kovid-19 önlemleri kapsamında sağlık kurumlarının yanı sıra restorandan kuaföre, mağazadan markete kadar pek çok alanda eldiven tüketimi arttı.

Pandeminin başında maske fiyatları tartışılırken 'tavan fiyat' uygulaması konulmuştu. Şimdi de eldiven fiyatlarında bir artış söz konusu. Pandemi öncesi 100'lü paketler 13-18 liraya satılırken şu an 80 liraya kadar çıkıyor. Ayrıca bazı online satış platformlarında kutusunu 150-200 liraya satan satıcılar da bulunuyor. Sektör temsilcileri, talep artışının fiyatları artırdığını belirtiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber