Terörle mücadeleye özel birlik şart

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2007 15:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehit Aileleri Derneği Federasyonu Başkanı Uğur Uzun, "Terörist ile mücadelenin özel eğitimli özel birlikler tarafından yapılması gerekiyor." dedi.

Kuzey Irak'ta gerçekleştirilen bir operasyon sırasında yara alarak gazi olduğunu ifade eden Şehit Aileleri Derneği Federasyonu ve Ordu Şubesi Başkanı Uzun, terörist ile dağlarda sürdürülen mücadelenin özel eğitimli birlikler tarafından yapılması gerektiğini dile getirdi. Engebeli arazi şartlarının bulunduğu dağlarda tutunma çabası içinde olan terörist ile mücadele ve arazi şartları konusunda uzman kişilerin görev alması gerektiğini ifade eden Uzun, "Çok kısa bir süre eğitim alan, kimisi silah sesine bile alışkanlık kazanmamış güçlerle dağlarda mücadele vermenin zorluğu ortada. Benim görev yaptığım zamanlarda timler vardı, bunlar hemen her gün kelle alıyorlardı ve öyle çok fazla kayıp da vermiyorlardı. Arazi şartlarına uyum sağlamışlardı ve her zaman oralarda bulunuyorlardı." dedi. Türk ordusunun dünya çapında gücü ile bir marka olduğunu ifade eden Uzun, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türk insanın yüreklidir. Burada sokakta yürüyen cesareti en az insan terörist ile mücadelede dağa çıktığında aslan kesilir. Ama bu bir başarı değil. Biz burada yiyebiliyor oturabiliyor işlerimizle uğraşıp para kazanabiliyorsak dağda yapılan o mücadele sayesinde bu oluyor. Bir an önce elimizden ne geliyorsa yaparak terörü bitirmeliyiz."

Terörün içerde ve dışarıda destekçileri olduğunu ifade eden Uzun, "Bu biliniyor, bunun için de yapılması gerekenler yapılmalı. Bu ülkenin içinde burasını sevmeyeninin bana göre terörü dışarıdan destekleyen dış güçlerden farkı yoktur. Böyle insanlara yol verilmeyerek, dışlanarak hatta kişisel en küçük bir ilişki bile kurulmayarak yola getirilmesi sağlanmalı. Böyle insanlar ya yola gelmeli ya da cezasını çekmeli." dedi.

Teröre destek veren insanların insan hakkı denince hemen akla geldiğini ancak şehit ailesinin insan hakkı denince hatırlanmadığını aktaran Uzun, "Bana göre şehit ailesini gazilere burada olanlar gönüllü olarak sahip çıkmalı. İçimizden birileri gücü, imkanı olanlar bir manevi bağ ile şenidin arkasında bıraktıklarına sahip çıkmalı. Ben dünyada diğer ülkelerin şehit ve gazilerine sundukları imkanlar ile bizim imkanlarımızı karşılaştırmak istemiyorum." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber