Kapkaç yaparak yaklaşık 2.5 milyon YTL'lik servet edinen şebeke çökertildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2007 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da, özellikle tapu dairesi ve bankalarda para işlemi gerçekleştiren vatandaşları takibe alarak gasp yapan ve buralardan elde ettikleri paralarla adeta saltanat süren bir şebeke, Asayiş Şube ekiplerinin nefes kesen takibi sonucu çökertildi. Gasp ve hırsızlık sonucu yaklaşık 2.5 Milyon YTL'lik servet edinen zanlıların, çevrede şüphe çekmemek için kendilerine işadamı süsü verdikleri belirtildi. Adliyeye sevk edilen zanlılardan 3'ünün kadın olması dikkat çekerken, çete liderinin sevgilisinin de kapkaç ve hırsızlık olaylarında yardım-yataklık yaptığı belirlendi.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, özellikle tapu dairelerine nakit parayla gelen ya da bankadan yüksek miktarda para çeken vatandaşları takip eden bir kapkaç çetesi tespit etti. Şebeke üyelerinin "kapkaç, gasp ve hırsızlık" yöntemlerini izleyen ekipler, zanlıların tapu dairelerine gelerek yapılan konuşmaları ve para alışverişini takip ettiklerini ve tapu dairelerinden çıkan vatandaşları araçlarıyla takibe aldıklarını belirlendi. Şebeke üyelerinin takip ettikleri vatandaşların araçlarına tenha olarak gördükleri mevkilerde yanaşarak gasp ettiklerini belirleyen polis, hareket geçti. Kapkaç çetesinin daha önce binlerce YTL'lik kapkaç olayını gerçekleştirdiklerini belirleyen Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, şahısların Beylikdüzü'nde bir kapkaç olayına daha karıştıklarını belirledi. Jandarma ile irtibata geçen ekipler, kapkaç çetesi üyelerini izlemeye başladı. Kadıköy, Beykoz, Beşiktaş, Büyükçekmece, Gaziosmanpaşa ve Bahçelievler'de belirlenen adreslere operasyon yaptı. Çete üyelerini bulundukları yerlerde kıskıvrak yakalayan ekipler, aralarında kapkaç çetesinin lideri olduğu iddia edilen Nadir S.'nin de bulunduğu 3'ü kadın 6 kişiyi gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan ve aralarında çete lideri olduğu iddia edilen Nadir S. ve sevgili Havva Y. ile birlikte şebeke üyesi Cem K, Mehmet C, Filiz K ve Moldova uruklu Aleksandra D., sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

-KAPKAÇ İLE GELEN SERVETLE SULTANLAR GİBİ YAŞAM SÜRMÜŞLER-

Operasyonu tamamlayan ekipler, şebeke ile ilgili araştırmalarını derinleştirince inanılmaz bir manzarayla karşılaştı. Şebekenin kapkaç, hırsızlık gibi takiple gerçekleştirilen olaylar sonunda yaklaşık 2.5 milyon YTL civarında para gasp ettikleri belirlendi. Bulundukları çevrelerde de lüks yaşamlarına kılıf bulmak için işadamı izlenimi vermeye çalışan şebeke üyesi Nadir S.nin, okul servisi işine girerek 3 araç aldığı ve çalıştırdığı belirlendi. Aynı zamanda sevgili Havva Y. ile birlikte çalışan Nadir S.nin Gaziosmanpaşa Derbent Mevkii'nde değeri 300 bin YTL değerinde havuzlu 3 katlı bir villa aldığı da tespit edildi. Asayiş Şube'de daha önce çeşitli hırsızlık olaylarından 32 sabıkası bulunan Nadir S.'nin aynı zamanda üzerine kayıtlı 4 adet de lüks otomobil bulunduğu anlaşıldı.

Öte yandan, lüks villanın bulunduğu sitenin yöneticisi Fevzi Öner, Nadir S.'yi servis işi yapan bir işadamı olarak tanıdıklarını ve villanın bulunduğu arsayı 8 yıl önce eşinin aldığını söyledi. Aidatlarını hiç aksatmadan ödediğini anlatan Öner, Nadir S.yi iyi bir insan olarak tanıdıklarını söyledi.

-ÇETENİN YAKALANMASIYLA BİRLİKTE BİNLERCE YTL'LİK KAPKAÇ OLAYLARI AYDINLATILDI-

Polis ekipleri, kapkaç çetesinin Beylikdüzü'nde izini bularak zanlıları yakalamasıyla birlikte İstanbul'da gerçekleştirilen ve çok yüksek miktarlardaki paraların gasp edilmesi olaylarını da aydınlatmış oldu. Şebekenin gerçekleştirdiği eylemler arasında; 14 Nisan 2006 tarihinde Kadıköy'de bir vatandaşın silahla gasp edilerek 125 bin YTL'sinin çalınması, 6 Ekim 2007 tarihinde Büyükçekmece'de bir vatandaşın 40 bin YTL'nin gasp edilmesi, 24 Ocak 2007 tarihinde yine Kadıköy'de bir vatandaşın 107 bin YTL ve başka bir vatandaşın da 163 bin 500 Doları'nın gasp edilmesi, 7 Kasım 2006 tarihinde Sarıyer'de kapkaç yapılarak bir vatandaşın 318 bin YTL'sinin çalınması, Ümraniye'de 30 Kasım 2006 tarihinde yine kap-kaç yöntemiyle bir vatandaşın 300 bin Dolar'ının çalınması olayını gerçekleştirdikleri tespit edildi. Yüksek miktarda paranın gasp edilmesi olaylarının yanı sıra diğer bir çok gasp, hırsızlık olayını da yaptıkları belirlenen şebekenin, oto hırsızlığı olaylarını gerçekleştirdikleri belirlendi. Zanlılar ile birlikte aralarında 2 adet çalıntı lüks otomobilin de bulunduğu 8 otomobil ve 3 servis aracına el konuldu.

-ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER ARASINDA ÇELİK YELEK BİLE VAR-

Zanlıların yakalanmasıyla birlikte çok sayıda cep telefonu, sim kartı, ikisi sahte olan çok sayıda otomobil plakası, 1 adet tabanca, kapkaç sırasında kullanıldığı belirlenen şapka ve eldivenler, 5 adet laptop, bilgisayar kasaları, 19 bin YTL, 10 bin 365 ABD Doları ile 250 Euro ele geçirildi. Zanlıların kapkaç olaylarını gerçekleştirirken tanınmamak için şapka ve eldiven gibi malzemeler kullandıklarını belirlenirken, ele geçen malzemeler arasında beyiz bir çelik yelek bulunması dikkat çekti.

Öte yandan polis, adliyeye sevk edilen zanlıların cezaevinden tanıştıkları bilgisine ulaştı.Zanlılar, haklarında 'Çıkar amaçlı suç işlemek için örgüt kurmak, Sahtecilik, Uyuşturucu madde bulundurmak ve oto hırsızlığı" suçlamasıyla Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.

Polis ekipleri yaşanan kap-kaç ve hırsızlık olaylarına karşı da vatandaşları uyararak dikkatli olmalarını istedi. Özellikle emlak alım satımlarında yüksek miktardaki para taşımanın riskli olduğu belirtilerek bu işlemin mutlaka bankalar aracılığı ile yapılması istendi. Bu konuda insanların kendilerin "aşırı" güven duymalarının yanlış bir davranış olduğunu belirten polis, para taşınırken araçların lastiklerinin patlatılması yada kaza süsü verilerek trafiğin durdurulması ve gasp yapılması olaylarına karşı son derece dikkatli olunması gerektiğini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber