Orman işçileri 800 milyon lira maaşla alevlere karşı mücadele ediyorlar

Haber Giriş : 28 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Gündoğmuş ilçesinde 6 orman görevlisinin hayatını kaybetmesi dikkatleri zor şartlar altında görev yapan orman işçilerine çevrildi.

Çevre ve Orman Bakanlığı bünyesinde görev yapan orman işçileri aylık 800 milyon liralık maaşla gözünü kırpmadan alevlerin içine dalıyor. Türkiye genelinde yaklaşık 17 bin geçici orman işçisi yılda sadece 4-5 ay çalışma imkanına sahip. Tarım Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Hüseyin Doğan, orman işçilerinin düşük maaşlarına ve çok zor iş koşullarına rağmen büyük bir özveriyle çalıştıklarını söyledi. Türkiye'nin çok riskli bir bölgede bulunmasına rağmen yangınlardan en az zarar gören ülke olduğunu hatırlatan Doğan, ?Bu başarı, gerek büyük önlemler alan Çevre ve Orman Bakanlığı'nın, gerekse hayatı pahasına orman yangınlarıyla mücadele eden işçilerin başarısıdır. Orman işçileri, memleketleri ve vatanları için canı pahasına çalışıyor.? dedi.

Geçici orman işçilerinin sadece çalıştıkları sürece para kazanabildiklerini ifade eden Doğan, canı pahasına çalışan orman işçilerine hak ettikleri kazancın verilmesi gerektiğini anlattı.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber