Telefonla konuşarak araç kullananlar cezalandırılacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2007 18:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Burdur Emniyet Müdürlüğü, yasak olduğu halde otomobil kullanırken cep telefonu ile konuşanları cezalandıracak. İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, "Kazaların bir nedeni olan araç kullanırken telefonla konuşmaya karşı tüm ekiplerimiz seferber olacak." dedi.

Araç kullanırken cep telefonu ile konuşma yapmak ya da mesaj çekmek Karayolları Trafik Kanununun 73. maddesine göre yasak. Ancak dikkat edilmeyen bu yasak, artık Burdurlu şoförlerin canını yakacak. Daha önce emniyet kemeri takılması, alkollü araç kullanılmaması, aşırı hızlı gidilmemesi gibi çalışmaları olan Burdur Emniyeti, yeni çalışma başlatıyor. Emniyet bünyesinde çalışan özellikle trafik, çevik kuvvet, önleyici hizmetler, koruma şube gibi birimlerde çalışan polisler, aracını kullanırken cep telefonu ile konuşanları affetmeyecek.

Kanunen 52 YTL para ve ehliyetten bir puan cezası olan bu uygulamanın vatandaşların trafikteki dikkatini dağıttığını söyleyen İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, "Telefonla konuştuğu için dikkati dağılan ve kazalara karışan vatandaşlarımızın sayısı az ancak biz hiç olmamasını istiyoruz. Bu yüzden vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için bundan sonra araç kullanırken telefonla konuşanları da sıkı takibe alacağız. Sürücülerimiz illaki telefonla konuşması gerekiyorsa, aracını park edip konuşmasını tamamladıktan sonra yeniden yola çıkacak. Birkaç hafta bu konuda eğitim verdikten sonra cezai işlemleri başlatacağız." dedi.

Aydoğan, araç kullanırken cep telefonu ile konuşmanın Türkiye'de normal bir şeymiş gibi algılandığını ancak Burdur'da artık durumun değişeceğini de sözlerine ekledi. İl Emniyet Müdürü Aydoğan, sürücülerden araç kullanırken dikkatlerini dağıtacak hiçbir şeyle ilgilenmemelerini ayrıca ön koltukta küçük çocukları oturtmamalarını istedi.

İl Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Ramazan Demircan ise, araç kullanırken cep telefonu ile konuşmanın dikkati büyük ölçüde dağıttığını söyledi. Trafikteki kazaların çoğunluğunu da dikkatsizliğin neden olduğunu hatırlatan Demircan, "Telefonla konuşarak araç kullanırken vatandaşlarımızın ihbar ettiği ya da teşkilat mensuplarının bizzat gördüğü şoförlere kanunun verdiği yetki ile ceza yazılacak. Ceza yazmayı biz de istemiyoruz ancak yine vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için gereken caydırıcı önlemleri almamız gerekiyor." diyerek sözlerini tamamladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber