'Takdir Puanı' İsteyen Öğretmen Sendikası

Eğitim kurumlarına nasıl atama yapılacağına dair usul ve esasları belirleyen yönetmelik taslağı üzerindeki değerlendirmeler devam ediyor. MEB, taslakla ilgili olarak eğitim hizmet kolundaki sendikaların görüşlerine de başvurdu. Türk Eğitim Sen, internet sitesinde yaptığı açıklamada, Eğitim-Bir-Sen'in takdir puanını yeniden istediğini ancak bunu kamuoyu ile paylaşamadığından MEB'e gönderdikleri önerileri sendikanın WEB sitesinden yayımlamadıklarını belirtti. MEB Personel Genel Müdürlüğü yetkililerinin, yargı tarafından bir çok kez iptal edilen hataya düşmemelerini umut ediyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Kasım 2007 20:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRK EĞİTİM SEN'İN AÇIKLAMASIDIR

Milli Eğitim Bakanlığı üç sendikaya, MEB Yönetici Atama Taslağı göndererek görüşlerini sormuştu. İki sendikamız, Türk Eğitim Sen ve Eğitim Sen web sitelerinde taslağa yönelik, Bakanlığa gönderdikleri görüşlerini yayınladı. Bir sendikanın görüşleri sitelerinde bulunmamaktadır, yani yayınlayamamaktadırlar. Neden acaba?

İşte cevap;

Sendikaların görüşleri, sağlam, objektif kriterlere dayanılarak hazırlanmalıdır. Benim adamım müdür olsun, benim adamım müdür başyardımcısı veya müdür yardımcısı olsun mantığıyla bir talep ortaya koymak sendikal mücadelenin temeline de aykırıdır. Çünkü, bugün işinize gelen bir hüküm, yarın bir başkaları tarafından aleyhinize kullanılabilir. Böyle bir durumda, itiraz hakkınız olmaz. O zaman, adama sorarlar, bu yönetmelik hazırlanırken neredeydiniz, itiraz ettiniz mi, yargıya taşıdınız mı, diye.

Bu sebeplerden dolayı, bir sendika, önce, ilkeli olmalıdır. Bir takım değişiklik tekliflerini ortaya koyarken, kıdem, liyakat, objektif kriterler gibi önemli kurallara dikkat etmelidir. Aksi bir tavır, ahlaki bir tavır olamaz. Şimdi sizlere bir sendikamızın MEB'in gönderdiği taslağın, Ek 2 Değerlendirme Formuna yönelik değişiklik taleplerini sunuyoruz.

Bu değişiklik taleplerinde kimlere ek puan verilmesi isteniyor:

1- Meslek liselerinde görev yapan atölye ve laboratuar ve meslek dersi öğretmenlerine (10 puan),

2-Kurucu müdürlere(15 puan),

3-İmam Hatip Liselerinin İHL meslek deris ve din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerine (10),

4-Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Spor Lisesi'nde görev yapmış olanlara (10 Puan),

5-Halen görev yapmak şartıyla, vekaleten veya geçici olarak görev yapanlara 10'ar puan verilmesi isteniyor.

Bu talepler gayet normal diyebilirsiniz, biz de sendika olarak bu taleplerin bir kısmına katılıyoruz. Yalnız bir şey daha var, komisyon takdir puanı da isteniyor, ne kadar, 1,2,3,4 ve 5 inci bölümlerde alınan toplam puanın yüzde onu kadar. Yani, 100 puan alan bir adaya komisyon, 1 puan da verebilecek, 10 puan da verebilecek. Bu takdir puanını kim nasıl ve neye göre takdir edecek, o belli değil. Ayrıca, yargı, takdir puanı verilmesini iptal etmişti, bildiğimiz kadarıyla! Galiba birilerinin bundan bile haberi yok.

Burada esas dikkat edilmesi gereken eksiklik ise; Ek 2 Değerlendirme Formunda, mevcut asıl yöneticilere, müdürlere, müdür baş yardımcılarına ve müdür yardımcılarına ve öğretmenlikte geçen süreye her hangi bir puan istenmemesidir. Yani, yukarda her türlü yöneticiye, kurucu müdürlere, geçici veya vekaletle görev yapanlara puan istenmiş, ama asaleten görev yapanlar UNUTULMUŞ(!). Dikkatsizliğin bu kadarına da pes yani. Dikkatsizlik midir, artniyet midir takdiri kamuoyuna bırakıyoruz. Acaba, bu sendika asaleten görev yapan yöneticileri ve öğretmenleri unuttu mu, yoksa kasıtlı olarak mı onlara puan verilmesini teklif etmedi?

Söz konusu sendikanın Ek2 Yönetici Atama Değerlendirme Formunu görmek için TIKLAYINIZ.

MEB'in Ek2 Yönetici Atama Değerlendirme Formu Taslağını görmek için TIKLAYINIZ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber