Osmanlı padişahlarına hakaret eden kompozisyonu sahiplenen olmadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Kasım 2007 22:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Edirne'nin Keşan ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğünce Cumhuriyetin 84. yılı dolayısıyla düzenlenen yarışmaya verilen bir kompozisyonda "Osmanlı padişahlarına hakaret edildiği" iddiasıyla başlatılan soruşturma sürüyor.

Keşan Kaymakamı Abdülkadir Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sorumlular hakkında soruşturmanın tamamlandığını, öğrenciler ve öğretmenler hakkında gerekli incelemelerin yapıldığını söyledi.

Karataş, "rapor hazırlandı, müfettişlere sunuldu. Müfettişlerin verdiği karar doğrultusunda gereken yapılacaktır. Tahmin ediyorum birkaç gün içinde olayın sorumluları belli olur" dedi.

Bu arada, öğrencilerin rumuzla katıldığı yarışmada soruşturmaya konu olan, "Güneş" rumuzuyla yazılan "Cumhuriyet Gelince" adlı kompozisyonu yazan öğrenci de araştırılıyor.

Yarışmada dereceye giren ilköğretim 1. kademeden 3, 2. kademeden 3 ve liselerden de 3 kompozisyonun yerel gazetelere verilişi sırasında rumuzların yanına sonradan eklenen öğrenci isimlerinde karışıklık olduğu iddia edildi.

Yarışmada ilköğretim 1. kademede birinci olan "Cumhuriyet ve Biz", ikinci olan "Cumhuriyet Gelince" ve üçüncü olan "Atatürk'ün Mirası" başlıklı kompozisyonlardan "Cumhuriyet Gelince" adlı kompozisyonu sahiplenen olmadı.

"Cumhuriyet Gelince" adlı yazının altına ismi sonradan yazılan İ.Ö'nün öğrenim gördüğü Kurtuluş İlköğretim Okulu yetkilileri, bu yazının öğrencilerine ait olmadığını söylediler.

Yetkililer, kompozisyonların yerel gazetelere verilişi sırasında isimlerde yanlışlık yapıldığını öne sürdüler. İ.Ö'nin söz konusu yazıda kendi adının yer almasından rahatsızlık duyduğunu belirten okul yetkilileri, "bu yazı kendisine ait değil" diye konuştular.

Yarışmada birinci olan "Cumhuriyet ve Biz" başlıklı kompozisyonda ismi olan İ.K'nin öğrenim gördüğü Orhaniye İlköğretim Okulu Müdürü Salim Cinci de İ.K'nin kompozisyonunun "Cumhuriyet ve Biz" başlıklı yazı olduğunu ifade ederek, "zaten yazılar okulların dosyalarında mevcuttur.

Buradan bunun doğruluğu meydana çıkar" dedi.

"KIZIM BUNALIMA GİRDİ"

"Atatürk'ün Mirası" başlıklı kompozisyonla ilköğretim 1. kademe üçüncüsü olan Yekta Baydar İlköğretim Okulu öğrencisi A.Ş.N'nin babası Keşan Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Yılmaz N. ise kızının soruşturma konusu yazıyla ilgisinin olmadığını söyledi.

Yılmaz N, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "benim kızımın yazdığı 'Atatürk'ün Mirası' başlıklı kompozisyon zaten dereceye girerek üçüncü oldu. Ama kızımın adı Osmanlı padişahlarına hakaret içeren yazıyla nasıl ilgilendiriliyor, bunu anlamış değilim. Zaten yarışmadan sonra dereceye giren yazılar Keşan'daki yerel basın organlarında da yayınlandı. Burada da dereceye giren yazılar öğrencilerin isimleriyle yayınlandı" dedi.

Basın yayın organları ile internet sitelerinde yayınlanan yazılarda kızının adının geçmesine bir anlam veremediğini ifade eden Yılmaz N, "bu yüzden kızım bunalıma girdi. Yazılan yazının orijinalı Milli Eğitim Müdürlüğü'nün elindedir. Bu yazıyı kim yazdı ise onu bulmak onların görevidir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber