Arkadaşları kazada ölen öğrenciler, D-400'ü trafiğe kapadı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2007 16:02, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Mersin'in Erdemli ilçesinde, arkadaşları trafik kazasında ölen lise öğrencileri, Mersin-Antalya karayolunu trafiğe kapatarak eylem yaptı.

Erdemli Anadolu Teknik Lisesi, Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi öğrencileri, cuma günü okul çıkışı karşıdan karşıya geçerken bir otomobilin çarpması sonucu yaralanan muhasebe bölümü 3. sınıf öğrencisi Seçil Omluk'un (17) dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini öğrendi. Bunun üzerine okuldan çıkan öğrenciler, arkadaşlarının kaza geçirdiği Arpaçbahşiş beldesi Yeniköy Mahallesi'ndeki yaya geçidinde toplandı. Öğrenciler, burada yaptıkları açıklamalarda, yetkililerden üstgeçit talebinde

bulunduklarını, ancak hiçbir girişimde bulunulmadığını ve gerekli önlemlerin alınmadığını belirtti.

Yaklaşık 250 kişilik öğrenci grubu, daha sonra Mersin-Antalya D-400 karayolunu trafiğe kapattı. Bir süre yolda oturan öğrenciler, soruna çözüm bulunmadıkça yolu trafiğe açmayacaklarını ifade ettiler. Yolu kapatan öğrenciler, kalabalığı yararak geçmek isteyen araçlara da engel oldular. Türk bayrağı açarak, "Seçiller ölmesin" şeklinde slogan atan öğrencilerin yaklaşık 20 dakika süren eylemi, güvenlik güçleri, okul yöneticileri ve velilerin ikna çabaları sonucu sona erdi. Öğrencilerden bazıları eylem

sırasında gözyaşlarına boğuldu.

Eylem nedeniyle beklemek zorunda kalan sürücülerden bazıları öğrencilere hak vererek, "Bütün öğrenciler bizim çocuklarımız. Yetkililer çocuklarımızın bu sorununa mutlaka çözüm bulmalı" dedi.

Aynı yerde daha önce de defalarca kaza olduğunu belirten Ali Basır adlı vatandaş, "Her yıl bir çocuğumuzu burada kaybediyoruz. Yazıktır. Bu soruna mutlaka çözüm bulunmalı. Aileler evlatlarını buraya okumaya gönderiyorlar" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber