Adana'da sivil polislerin bir kadını darp ettikleri iddiası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2007 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da bir kadın, oğlunu arayan sivil polislerin kendisini darp ettiklerini ileri sürerek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İnsan Hakları Derneği'nde (İHD) Şube Başkanı Ethem Açıkalın ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Adile Ünal (46), bir suçtan dolayı aranan oğlu İmet Ünal (24) için 2 sivil polisin Hürriyet Mahallesi 7Ssokak 12 numaralı evlerini bastığını ileri sürdü.

Ünal, Antalya'dan gelen oğlunun nerede olduğunu soran 2 sivile yerini bilmediğini anlattığını ancak polislerin "Mardinli değil misiniz zaten?" diyerek evdeki demir bir çubukla kendisini kolundan darp ettiğini iddia etti.

Polislerin daha sonra olay yerine çağırdıkları diğer ekiplerle evdekileri biber gazı sıkıp etkisiz hale getirdiklerini savunan Ünal, polislere sözlü olarak karşı çıkan kardeşi Ömer Can ile oğlu Hüseyin Ünal'ın (21) da gözaltına alındığını ve tutuklandıklarını kaydetti.

Adile Ünal, kendisine kötü muamele yaptığı gerekçesiyle polisler hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

İHD Şube Başkanı Ethem Açıkalın ise ülkede gözaltında şiddet ve işkence olayların son yıllarda azaldığını ancak polislere verilen yeni haklarla bu durumun yeniden eski seviyelerine tırmanacağını ileri sürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber