Cep telefonu gasbına 27 yıl hapis

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2007 16:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İzmir'de 3 cep telefonunu gasbettiği öne sürülen sanığa 27 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına tutuklu yargılanan sanıklar Oktay Acar ve Doğan Demir, tutuksuz yargılanan Fırat Süngü ile avukatlar katıldı.

Sanıklar Fırat Süngü ve Doğan Demir, davacıların fotoğraf teşhisi nedeniyle yargılandıklarını, olayla ilgilerinin bulunmadığını iddia ettiler.

Tutuklu yargılanan Oktay Acar ise davacı şahıslarla aynı bölgede seyyar satıcılık yaptığını ve aralarında bu nedenle husumet bulunduğu için kendisine iftira atıldığını iddia etti.

Cumhuriyet Savcısı Ali Osman Kaynak, esas hakkındaki mütalaasında, Fırat Süngü ve Doğan Demir'in suçu işlediğine dair kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden beraatlarına karar verilmesini talep etti. Kaynak, sanık Oktay Acar'ın ise bıçak ve tabancayla tehdit ederek, üç kişiden birer cep telefonu ve 30 YTL para gasbetmek suçundan cezalandırılmasını istedi.

Yargılama sonunda mahkeme heyeti Fırat Süngü ve Doğan Demir'in beraatına karar verdi. Oktay Acar'ın kimliği belirlenemeyen 2-3 arkadaşıyla bıçak ve tabanca göstererek cep telefonu ve 30 YTL para gasbettiği kanaatine varan mahkeme heyeti, Acar'a cep telefonları gasbedildiği öne sürülen üç kişi için ayrı ayrı 11'er yıl hapis cezası verdi. Sanığın mahkemedeki iyi halini dikkate alan mahkeme heyeti, verilen hapis cezalarında 1/6 oranında indirime giderek, sanığı toplam 27 yıl 6 ay hapis cezasıyla cezalandırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber