MEB'den Abbas Güçlü'ye stajyer muhabir benzetmesi

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Kasım 2007 01:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ders Kitaplarında Talim Terbiye'nin Onayının Kaldırıldığı İddialarına Cevap

Millîyet Gazetesi Köşe Yazarı Abbas Güçlü'nün "Ders Kitapları" başlıklı yazısı ile ilgili olarak kendisine gönderilen cevap yazısı;

Bu haber 197 kez okunmuştur.13.11.2007-MEB

Sayın Abbas GÜÇLÜ

Milliyet Gazetesi Yazarı

Bugünkü köşenizde "Ders Kitapları" başlığı ile yer alan yazınızı okudum. Uzun yazınızda size gelen elektronik postalar ve bir soru önergesi dışında sadece iki paragrafta kendi düşüncelerinize yer vermişsiniz. Bu iki paragrafta yer alan çok kritik yanlışlarınızla ilgili aşağıdaki açıklamayı yapmaya gerek duydum.

Yazınızda, ders kitaplarında, "Talim ve Terbiye"nin onayı kaldırıldı" diyorsunuz. Bu iddiayı nereden duydunuz? Kim söyledi? Gerçekten bu iddiayı inanarak mı ileri sürdünüz? Milli Eğitim Bakanlığı'nı birkaç haftalık takip eden stajyer muhabirlerinin dahi bildiği bir konuyu sizin gibi yıllardır eğitimi takip eden bir yazar nasıl bilmez? Ders kitaplarını Talim ve Terbiye Kurulu inceler ve onaylar. Bu yıllardır böyledir. En ufak bir değişiklik söz konusu değildir.

Yazınızın devamında; "Milli Eğitim matbaaları ve yayınevleri kapatıldı" diyorsunuz. Bu kadar büyük bir iddiayı ortaya atmak için eminim çok sağlam verileriniz vardır. Yoksa sizin gibi bir gazeteci bilir ki; geçen süre içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı'na ait matbaalar kapatılmamış aksine, geçen 5 yıl içinde Türk Tarih Kurumu matbaasının da bünyesine katılmasıyla baskı kapasitesini neredeyse 2'ye katlamıştır. 2002'de 9 milyon kitap basan matbaalarımız, 2007'de henüz yıl bitmeden 17 milyon 256 bin adet kitap basmıştır.

Kitapların basımında, "...eşe dosta rant sağlamaya kadar, pek çok iddia ortaya atıldı" derken, sanırım bu konuda bir tek yargı kararı olmadığını bilmiyordunuz. Daha da önemlisi, ders kitapları ihalelerinin bütün medyanın gözünün önünde, Mali Şube ekiplerinin ve Kamu İhale Kurumu'nun denetiminde yapıldığından da bilginiz yoktu. Aksi halde bu iddiayı gerçekten inanarak, somut bilgilere göre yazmanız mümkün değil. Geçen 4 yıl içinde bu ihalelerde "eşe dosta rant sağlandığına" dair, sizin köşeniz de dahil hiçbir köşede hiçbir somut iddia öne sürülmemiştir. Olsaydı mutlaka ortaya çıkardı.

Yazınız bu iki küçük paragrafın dışında, size gelen elektronik mektuplar ve bir soru önergesidir. TBMM'nin denetim görevi kapsamında soru önergelerine Sayın Bakanımız tarafından gerekli cevaplar verilmektedir.

Yazınızı bu bilgiler ışığında yeniden gözden geçirmenizi dilerim.

Saygılarımla...

Kenan Şahin

Milli Eğitim Bakanlığı

Basın ve Halkla ilişkiler

Müşaviri

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber