Yurtdışında ücretsiz okumak isteyenler Akare Yurtdışı Eğitim Fuarı'na

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Kasım 2007 19:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de 22. Akare Yurtdışı Eğitim Fuarı açıldı. Yurtdışında tamamen ücretsiz okumak imkanı, hattâ cep harçlığı veren ülkelerin de bulunduğu bir günlük fuara katılan 11 ülkeden 95 üniversite ve dil okulu, Türkiye'de toplam dört gün kalacak. Fuara katılan okulları yurtdışındaki bazı ticaret odaları da destekliyor.

İzmir Hilton Oteli'ndeki 22. Akare Yurtdışı Eğitim Fuarı, öğrenci ve velilerin akınına uğradı. Kazakistan'da 31 Ekim'de Astana, 2-3 Kasım'da Almaata, 8 Kasım'da Azerbaycan ve 10-11 Kasım'da İstanbul'dan sonra 13 Kasım'da İzmir'de bir günlüğüne açıldı. Yurtdışında tamamen ücretsiz lisans veya yüksek lisans yapmak isteyenlerin ilgisini çeken fuar, Ankara'da ise 15 Kasım'da Sheraton Oteli'nde düzenleencek. İngiltere ve İsveç hükümetlerinin desteklediği okulların yanında Milano Ticaret Odası da resmî ve özel okullara destek veriyor. Oda yetkilileri, "Biz öğrencilerin gelip İtalya'da okumasını istiyoruz. Cep harçlıklarını da veriyoruz." diyor.

Düzenleyici Academix firmasının danışmanı Sedat Eren ise, yurtdışında üniversite, master, sertifika, MBA, lise veya dil eğitimi almak isteyenler için düzenlenen fuara dünyanın saygın okullarının katıldığını söyledi. Eren, Akare Yurtdışı Eğitim Fuarı'nın öğrenci ve velilerin akına uğradığını belirterek, "11 ülkeden gelen firmalardan İstanbul'daki fuara 95'i, İzmir ve Ankara'dakine 77'si katılıyor." şeklinde konuştu. Yurtdışında öğrenim gören Türk öğrenci sayısında son yıllarda artış olduğunu, 2005'de 52 bin 48 öğrencinin kayıt yaptırdığını kaydeden Eren, İsveç'teki okullardan tamamen ücretsiz olan Jönköping International Business Schooll'un da fuarda ilgi çektiğini kaydetti. Okul tamamen İngilizce ve ücretsiz lisans veya yüksek lisans programlarına sahip.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber