Telekom'daki grev Meclis gündeminde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Kasım 2007 12:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

CHP Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, ''Türk Telekom yönetimi sizden aldığı veya alacağı destek güvencesiyle mi grev kararından önce ve sonra sendikanın gösterdiği uzlaşma çabalarına karşılık vermiyor?'' diye sordu.

Coşkunoğlu, TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, 15 milyondan fazla üyesi bulunan Uluslararası Sendikalar Ağının (Global Union), Türk Telekomdaki grevin başladığı gün, Başbakan Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a mektup gönderdiğini ifade etti.

Global Union'un, mektupta, grevi haklı bulduklarını ve desteklediklerini ifade ettiklerini belirten Coşkunoğlu, önergesinde şu soruları yöneltti:''Bu mektuba yanıt verdiniz mi? Verdiyseniz içeriği nedir? Vermediyseniz, neden yanıt vermediniz? Mektubun içeriğine katılıyor musunuz?

Grev, haberleşmede kesintiler ve ulusal güvenliğimizi tehdit eder hale geldiği halde, THY'deki grev üzerine gösterdiğiniz ilgi ve duyarlılığı neden şimdi göstermiyorsunuz?'' CHP'li Coşkunoğlu, Ulaştırma Bakanı Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle aynı konuda TBMM Başkanlığına sunduğu bir başka soru önergesinde ise

''Türk Telekomun yeni yönetiminin 2006'da 950 milyon dolar yatırım yapması gerekirken, sadece 300-350 milyon dolar yatırım yaptığı iddiası doğru mudur?'' diye sordu.

Coşkunoğlu, kesintilerin olduğu sürelerde, telefon faturalarındaki aylık sabit ücretin bir kısmının tüketicilere geri ödenip ödenmeyeceğinin de açıklanmasını istedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik'in cevaplandırması istemiyle sunduğu diğer bir soru önergesinde ise Coşkunoğlu, Türk Telekomda çalışan ve görevleri dışında işleri yapmaya zorlandığı iddia edilen işçilerin haklarını koruma konusunda ne gibi önlemler alındığını öğrenmek istedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber