Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği atamalara tepki gösterdi

Haber Giriş : 29 Ağustos 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Genel başkanı Hürriyet Uğurluoğlu, sosyal hizmet uzmanlarının 2 aylık geçici görevlerle Doğu ve Güneydoğu illerine gönderilmesini sürgün olarak niteleyerek, "Adalet vaadiyle iktidara gelen bir partinin bu tür uygulamaları adaletsizlik ve eşitsizlik temelinde siyasi karardır." dedi.

Uğurluoğlu, derneğin yönetim kurulu adına yayınladığı basın bildirisinde Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme kurumu Genel Müdürlüğünün şimdiye kadar İzmir'den 9, Ankara2dan 15, Antalya'dan 4 olmak üzere toplam 28 sosyal hizmet uzmanını Doğu ve Güneydoğu'ya atadığını belirterek şunları kaydetti:

"SHÇEK, yetkili sendika ile yaptığı kurum idare kurulu toplantı tutanaklarında geçici görevlendirmelerde gönüllülük esasına uyacağını taahhüt etmesine rağmen, meslektaşlarımıza yönelik "Geçi Görevlendirme" maskesi altında siyasi bir kararla sürgünler başlamıştır. Meslektaşlarımızın siyasi nedenlerle görevden alınmaları ve bu tür görevlendirmeleri kabul edilemez.

Açıklamada, "Görevlendirmede dikkat çeken bir uygulama da görevlendirilen 24 personelden 15'inin kadın olmasıdır." denilerek, bunun aileler, çocukları ve kadın hakları açısından düşündürücü olduğuna dikkat çekildi. Uğuroğlu, bu tür önlemleri protesto ettiklerini belirterek "Bir an önce iptalini istiyoruz" dedi.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber