Telekom sabotajına çete operasyonu: 12 kişi tutuklandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2007 10:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da Türk Telekom'un fiberoptik kablolarına yönelik sabotaj girişiminde bulundukları iddiasıyla gözaltına alınan 17 kişiden 12'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

'Testere' kod adlı operasyonda Diyarbakır Haber-İş Sendikası başkan ve yardımcılarının da aralarında bulunduğu 17 kişi Telekom kablolarına sabotaj iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ndeki sorguları biten 17 şüpheli şahıs, dün Diyarbakır Adliyesi'ne sevk edilmişti. Zanlıların Cumhuriyet Başsavcılığı'ndaki ifadelerinin alınması gece geç saatlere kadar sürdü. Mahkeme karşısına çıkan 17 şahıstan aralarında Diyarbakır Haber-Sen Şube Başkanı S.T'nin de bulunduğu 12 kişi, "Suç örgütü kurmak, haberleşme hürriyetini engellemek, kamu malına zarar vermek" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Diyarbakır'da Telekom kablolarının kesilmesinin ardından Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nce operasyon başlatılmıştı. 11 Kasım 2007 günü saat sabah 06.00 sıralarında yapılan operasyonda, Diyarbakır Haber-İş Sendikası Başkanı S.T. ve yardımcılarının da aralarında bulunduğu 17 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlılar arasında Batman'dan Diyarbakır'a eylem için gelen 3 sendika üyesi de var.

Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda ise, sabotajda kullanıldığı belirtilen kesici aletler ile 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirilmişti. Kamerayla suçüstü yapan polisin, 10 ayrı noktada kabloların kesilmesin görüntülemişti. 'Testere' kod adlı operasyonla yakalanan zanlıların, İkinci Hava Taktik Kuvvet Komutanlığı'nın Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kontrol iletişim hizmetlerini sağlayan TAFİCS adında özel bir şebekenin hatlarını kestiği belirlenmişti.

İletişim hatlarının kopmasından dolayı bölgede terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlara havadan destek veren F-16 savaş uçakları, Diyarbakır Askerî Havaalanı'na iniş yapamadığı ortaya çıkmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber