Bugün karantinaya alınan yerleşim yerleri

Gümüşhane, Adıyaman, Afyonkarahisar ve Kırklareli'nde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları tespit edilen bazı yerleşim yerleri karantinaya alındı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2020 16:55, Son Güncelleme : 14 Ekim 2020 19:14
Bugün karantinaya alınan yerleşim yerleri

ADIYAMAN

Adıyaman'daki 99 evde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina tedbirleri uygulanmaya başladı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, kent merkezinde bazı kişilerin Kovid-19 test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni kararlar aldı.

Karar doğrultusunda farklı mahallelerdeki 99 ev karantinaya alındı.

KIRKLARELİ

Kırklareli Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Karakaş Mahallesi'ndeki bir sitede bazı vatandaşların Kovid-19 testinin pozitif çıkması üzerine, İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince çalışma yapıldı.

İl Pandemi Kurulu kararınca sitenin 14 günlüğüne karantinaya alınmasına karar verildi.

Karantina kararına uymayanlar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacağı bildirildi.

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar'ın Bayat ilçesinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 5 binada karantina uygulaması başlatıldı.

Bayat Kaymakamlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı kararla Kovid-19 salgınını önlemek ve vatandaşları salgından korumak için kentteki 5 binada karantina uygulamasının başlatıldığı belirtildi.

Adreslerin paylaşıldığı açıklamada, karantina tedbirlerine uymayanlar hakkında adli ve idari cezai işlem uygulanacağı ifade edildi.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Yücebelen köyünde yeni tip koronavirüs hastalığı (Covid-19) testi pozitif çıkan vatandaşlar ve temaslıları belirlenince köyün bir bölümü karantinaya alındı.

Torul İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu virüsün yayılmasının önlenmesi ve kamu sağlığının korunması amacıyla Yücebelen köyünde bugün saat 18.00'den itibaren karantina tedbiri uygulanması kararı aldı.

Gümüşhane Valiliğinden konuyla ilgili yapılan duyuruda Yücebelen köyü, Büyük Yücebelen bölgesinde 5 pozitif vaka ve temaslı sayısının fazla olması nedeniyle virüsün bulaşmasını önlenmesi ve kamu sağlığının korunması amacıyla karantina tedbiri uygulanacağı ifade edildi.

Büyük Yücebelen bölgesi giriş ve çıkışa kapatılırken karantina tedbirlerinin en az 14 gün süreceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber